La temporada de carxofes ja ha arribat a Restaurant Can Carola! Una de les claus de la bona gastronomia és disposar d’una matèria primera de qualitat. Per això, a Can Carola oferim un dels plats de temporada més deliciosos del moment: les carxofes a la brasa!
Temporada de carxofes a la brasa
Un dels productes estrella de temporada és la carxofa, una flor comestible amargant, però deliciosa! La carxofa és una verdura d’hivern molt mediterrània que es cull cada temporada a Catalunya, concretament entre els mesos de novembre a maig.
Destaca pels seus grans beneficis per a la salut, amb un contingut calòric molt baix i una gran aportació al nostre organisme en hidrats de carboni, proteïnes, minerals (potassi, magnesi, ferro..) i vitamines A, C, B1 i B3.
Si ets un amant de les carxofes a la brasa, vine a Can Carola! Tastaràs les carxofes a la brasa més tendres i gustoses de la comarca!
Aquí et deixem una recepta molt senzilla i gustosa perquè gaudeixis d’aquest plat saludable i exquisit!
Ingredients:
- 3 carxofes
- sal
- pebre
- oli d’oliva
Elaboració:
- Talla els tronxos de les carxofes.
- Renta-les bé i escorre-les.
- Treu algunes de les fulles externes més endurides.
- Afegeix sal i pebre entre les fulles.
- Afegeix a cadascuna de les carxofes un rajolí d’oli d’oliva.
Pots cuinar-les al forn, al microones (uns 10 minuts amb potència màxima) o a la brasa sobre una graella durant uns 30 minuts, fins que les fulles externes s’obrin i comencin a socarrimar.
Les carxofes es mengen amb les mans, arrencant fulla a fulla i mossegant la part inferior, fins a arribar al cor, la part més tendra i deliciosa!
Us comença a venir gana? A nosaltres també! Visita’ns aviat! 🙂 Estem a Vila-sacra (Girona), a tan sols 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), un lloc ideal per dinar o sopar en un lloc tranquil prop de la ciutat!