+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

Peus de porc a l’estil Can Carola

by Restaurant Can Carola | març 10, 2020 | Cuina tradicional catalana, Receptes de cuina tradicional catalana

Peus de porc

Els peus de porc és un plat típicament català, i dels més exquisits, amb una llarga tradició a casa nostra. Certament és un menjar que agrada de totes les maneres, a la brasa, gratinats, estofats amb salsa o al forn… Però a Can Carola els cuinem mantenint la recepta de tota la vida, tal com es feien abans, i us assegurem que estan per llepar-se els dits!

 

Peus de porc a la catalana: una recepta d’aquelles d’abans

Per a l’elaboració dels peus de porc a la catalana necessitarem els següents ingredients:

(Ingredients per a dues persones)

  • 2 peus de porc (partits en quatre trossos)
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba mitjana ratllada
  • herbes aromàtiques (farigola, llorer, orenga, etc.)
  • bolets (pinetells o llenegues)
  • pa ratllat
  • alls
  • julivert
  • ametlles
  • oli d’oliva verge
  • sal i pebre

 

Si no ho estan, partim els peus en quatre trossos i els rentem. Els posem a bullir amb força aigua durant 1 hora i mitja amb les herbes aromàtiques escollides i el pebre. Quan ja els tenim bullits, els reservem.

A continuació, podem començar amb la preparació dels bolets. Els netegen bé i, si són grossos, els partim pel mig. Els passem per la paella i els reservem.

En una cassola de fang preparem el sofregit amb els tomàquets madurs tallats a trossos i la ceba. La picada és un dels elements essencials en la cuina catalana que també acompanya els peus de porc en el moment de la seva cocció. Per això, afegim una picada d’alls, pa ratllat, julivert i ametlles durant el sofregit. Si ho preferiu, també podeu afegir una copa de vi ranci fins que el vi s’evapori. Quan ja tinguem el sofregit, incorporem els peus ja bullits a la cassola i els bolets, i ho deixem coure tot junt durant uns 10 -15 minuts.

Finalment, fem el toc corrector de sal i el plat ja està preparat per gratinar al forn.

Bon profit!

 

 

 

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Els millors plats casolans els tastaràs a Can Carola!
  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar