+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

Temporada de bolets a Figueres

by Restaurant Can Carola | oct. 17, 2019 | Cuina tradicional catalana

bolets

Després de l’arribada de les pluges aquesta tardor, a Restaurant Can Carola ja hem començat a omplir el nostre rebost per gaudir dels millors bolets de l’Alt Empordà!

Rossinyols, camagrocs, rovellons, pinetells, trompetes de la mort, l’ou de reig…els bolets es diferencien pel seu aspecte i textura. Tot i que els gustos poden ser  variats, a Catalunya ens agraden els bolets carnosos, però també hi ha determinats bolets que destaquen a la nostra cuina, com els rovellons i els pinetells.

Temporada de bolets

Els Rovellons són similars als pinetells, però aquests últims prenen una tonalitat ataronjada més intensa i on el color del làtex és púrpura-violaci.

La cuina catalana ha incorporat els rovellons acompanyats en diversos plats com la botifarra amb rovellons, la vedella amb rovellons o en plats de caça, arrossos i sopes.

Rovellons a la llauna

Ingredients

  • 1/2 kg. de rovellons
  • sal i pebre
  • oli d’oliva verge extra
  • 2 dents d’alls
  • una mica de julivert

Preparació

Netegem amb molta cura els rovellons amb paper de cuina una mica humit i, un cop secs, els anem tallant un trosset del peu.

Seguidament, els col·loquem en una llauna (que és una placa especial pel forn) amb el peu cap amunt. Els salem i afegim un raig d’oli d’oliva. Finalment els posem al forn, prèviament escalfat entre 175 i 200 °C, aproximadament durant uns 20 minuts. Recorda no passar-te molt de temps, ja que els bolets solen perdre molta l’aigua i podrien quedar massa secs.

Uns minuts abans de treure’ls, afegim la picada l’all i julivert, preparada prèviament amb un raig d’oli d’oliva.

Serviu-los de seguida, ben calents, ja que és com més bons estan! També pots afegir un bon raig d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal i pebre al gust.

Els rovellons també són molt bons fets a la brasa, on la preparació pot ser la mateixa tant si els fas a la llauna, a planxa o fregits.

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres
  • 6 plats típics de cuina catalana a Restaurant Can Carola

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar