Avui us portem una recepta de carxofes, calamars i pilotilles, un plat de mar i muntanya que segur us agradarà.
La senzillesa de la seva elaboració converteix a aquest platet en una combinació molt casolana, típica de la cuina tradicional catalana. La mandonguilla és habitual a Catalunya, quasi sempre acompanyada amb salsa però també amb altres productes molt agraïts com la sípia o les carxofes, obtenint així una de les elaboracions més gustoses i peculiars a nostra cuina.
Recepta de carxofes, calamars i pilotilles
Ingredients
(per a 2 persones)
- Mandonguilles
- 1 calamar mitjà
- 1 ceba
- 1/4 porro
- 3 tomàquets madurs
- 2 carxofes
- 25cc de vi blanc
- brou de peix
- sal
- oli d’oliva
- farina
Preparació
- Primer de tot, enfarineu bé les mandonguilles i, en una cassola amb l’oli ben calent, fregiu-les fins que quedin ben daurades. Retireu-les, amb el mateix oli, fregiu el calamar prèviament tallat.
- Després de reservar les mandonguilles i el calamar sofregiu la ceba i el porro. Quan estiguin al punt, afegiu els tomàquets madurs tallats a trossos fins que redueixin i, a continuació, completeu amb el vi blanc i deixeu-lo una estona fins que l’alcohol s’evapori.
- Poseu el brou de peix i deixeu que vagi fent xup-xup durant uns 15 o 20 minuts.
- Finalment, afegiu a la cassola les mandonguilles, el calamar i les carxofes tallades i deixeu el foc suau durant uns 30 minuts.
Recordeu que una de les principals bases d’aquest plat són la qualitat dels ingredients. Per això, us recomanem comprar productes de temporada i de proximitat, com la carn de porc per les mandonguilles, les carxofes o el tomàquet, que juga un paper molt important en el sofregit.
Esperem que gaudiu molt d’aquest platet i el serviu ben calent a la taula, ja que també té una sucamulla ben potent! Si ho preferiu, també podeu tastar aquest platet de calamars, carxofes i mandonguilles a Restaurant Can Carola. Veniu? Us hi esperem!