Avui us portem una recepta ben senzilla i original per donar la benvinguda a la primavera! L’amanida de formatge de cabra, una combinació deliciosa de fred-calent i molt gustosa!
Amanida de formatge de cabra
Ingredients
- enciam variat
- pinyons
- nous
- quadradets de codony
- poma verda
- rodelles de formatge de cabra
- oli d’oliva verge extra
- vinagre balsàmic
- sal
Preparació
Comencem amb l’amanida. Primer de tot netegem l’enciam. Pots emprar enciam, escarola o bé alguna barreja d’amanides que combini ruca i canonges.
Un cop estigui ben net l’enciam, a continuació, anem afegint els ingredients en un bol amb els quadradets de codony, els pinyons, les nous i la poma tallada a daus. Si ho preferiu, també podeu substituir algun d’aquests ingredients amb un parell de tomàquets xerri tallats per la meitat i ceba cruixent.
Ja tenim preparada l’amanida. Ara ja podem anar preparant el formatge de cabra per gratinar-lo i posar-lo sobre l’amanida.
Emboliqueu el tros de formatge de cabra, amb un full de pasta filo i fregiu-lo en una paella amb oli d’oliva abundant. Quan estigui ben daurat, deixeu-lo sobre un paper absorbent fins que quedi ben eixut de l’excés d’oli. En acabar, emplateu l’amanida i afegiu el formatge daurat per sobre amb una mica de mel al gust.
Finalment, podeu feu una vinagreta a part, amb el vinagre i l’oli d’oliva. Barregeu en un bol l’oli d’oliva verge extra, el vinagre, les nous picades i sal, per acabar d’amanir al gust.
A Restaurant Can Carola disposem d’hort propi a Vila-sacra (Girona) amb verdures i hortalisses fresques per a l’elaboració dels nostres plats. De l’hort a la cuina! El nostre objectiu és disposar de la millor matèria primera per a aconseguir plats de gustosos i de qualitat, que mantenen totes les seves propietats i la màxima frescor!
Us esperem ben aviat a Can Carola!