La tardor a Girona no només porta colors càlids i aire fresc, sinó també una gran varietat de bolets frescos de temporada a la nostra cuina: els rovellons. Al nostre restaurant, ens enorgullim de celebrar aquesta delícia local, convertint-la en el centre de molts dels nostres plats més apreciats.
Els rovellons, coneguts també com a ‘níscals’ o Lactarius deliciosus, són bolets altament apreciats per la seva textura carnosa i el seu sabor lleugerament picant. A Girona, la recol·lecció d’aquests bolets és quasi una tradició, i en la nostra cuina, els tractem amb el respecte que mereixen.
A Can Carola cada plat amb bolets és una obra d’art culinària. La nostra cuina se centra a ressaltar el sabor únic i la textura de cada varietat de bolets. Som uns apassionats dels productes locals, i elaborem els nostres plats i menús que canvien amb les estacions, garantint sempre la frescor i la qualitat.
Un dels nostres plats estrella és la vedella amb bolets, una delícia que combina la tendresa de la vedella amb la intensitat dels bolets de temporada.
Però no només és el menjar el que fa especial la nostra experiència; l’ambient del nostre restaurant està pensat per transportar-vos a un món on la natura i la gastronomia es fusionen. El nostre restaurant té una atmosfera càlida i acollidora, perfecta per a gaudir d’un dinar especial.
A més, per als amants del vi, tenim una cuidada selecció de vins locals que complementen perfectament els sabors dels nostres plats. Estarem encantats de recomanar-vos l’acompanyament perfecte per a cada plat.
Visita’ns a Restaurant Can Carola!, un lloc on els sabors de la tardor prenen vida. Deixeu-vos seduir per la màgia de la nostra cuina tradicional catalana amb bolets, un regal de la natura que celebrem amb passió en cada plat que servim.
Com t’agraden més els rovellons? Sols o acompanyats?
La gastronomia catalana destaca per la seva riquesa, especialment amb els plats de tardor, perfectes per gaudir en l’ambient acollidor de Can Carola. La tardor en dona l’escenari perfecte per gaudir de les delícies de la nostra cuina catalana en companyia dels amics i la família. I no hi ha res millor per començar que amb algun dels nostres deliciosos entrants, com les nostres carxofes a la brasa o els entremesos de la casa.
Verdures i bolets, els tresors de la temporada
La nova temporada també es renova la varietat de verdures que predominen en els nostres menús de tardor, i torna a venir de gust plats més calents com les sopes, els canelons…
No obstant això, si parlem d’un ingredient que realment defineix la cuina de tardor, aquest serien els bolets. Els bolets enriqueixen la gran varietat de plats que oferim. La seva versatilitat a la cuina es reflecteix en les diverses propostes culinàries de tardor. Exemples d’aquesta versatilitat els podem trobar en plats com el nostre Remenat de bolets amb botifarra esparracada i ceba, una combinació que barreja la terra i el sabor intens de la botifarra; la Vedella amb bolets, on la suavitat de la carn es complementa amb la robustesa dels bolets; o els nostres especials Peus de porc gratinats amb bolets, una delícia que combina textures i sabors per oferir-te una experiència culinària inoblidable.
Postres de tardor
Amb l’inici de la tardor, ens apropem a la celebració de la castanyada, on els dolços tenen el seu protagonisme, destacant els panellets acompanyats amb el nostre clàssic moscatell. És, sense dubte, el final perfecte per a un àpat que celebra els sabors de la tardor!
Visita Can Carola per gaudir de la nostra gastronomia de temporada! Oferim una àmplia carta de plats de cuina tradicional catalana i de temporada de qualitat, en un ambient tranquil i acollidor. Obrim cada dia a les 8 del matí per oferir esmorzars de forquilla. De dilluns a divendres fem un menú variat, econòmic i amb productes de qualitat.
Ara, ja podem dir que han començat oficialment les calçotades a Can Carola! Precisament aquest cap de setmana, a més de ser l’oficial com l’inici de les calçotades al nostre restaurant, també ha començat el fred, fent encara més amena la degustació dels calçots d’aquesta temporada 2022 i 2023. Prepara’t per menjar calçots avui mateix!
Menjar calçots a Girona: tradició i qualitat
A Can Carola, fa setmanes que ens preparem per satisfer els paladars de tots aquells que s’acosten al nostre restaurant amb el propòsit de degustar aquest tradicional menjar català.
Una calçotada és molt més que un dinar, és un ritual que agermana tots els comensals al voltant de la taula per celebrar i compartir una experiència única. On té una gran importància i, a Vila-sacra (Girona) podràs trobar el nostre restaurant per menjar calçots de la millor qualitat.
A Can Carola, fa més de vint anys preparem calçots amb plats tradicionals de temporada. El nostre restaurant està especialitzat en una autèntica cuina catalana, i ara tenim preparat per a vosaltres el nostre Menú del Calçot, el plat principal del qual no és altre que els calçots amb la seva Salsa de Calçots d’acompanyament. Trobaràs bon àpat, hospitalitat i un ambient on tota la família podrà gaudir dels millors plats de la nostra carta.
Menú del Calçot
El nostre Menú del Calçot està subjecte a la demanda dels nostres clients i la disponibilitat dels nostres productes de temporada.
1er Calçots o carxofes
2on Graellada de carn (xai, botifarra i cansalada amb patates)
o
Vedella amb bolets
o
Entrecot amb guarnició (supl. 5 €)
Postres, Pa, Vi i Aigua
PREU: 31,50 €
T’esperem a Can Carola per gaudir dels millors calçots de temporada en un ambient càlid i familiar. No oblidis reservar la teva taula amb antelació! Vine a fruir amb nosaltres d’una festa tradicional catalana i gaudeix de la millor experiència d’una Calçotada al Restaurant Can Carola!
La carn de conill té una textura molt tendra i sucosa, així com també un sabor molt deliciós. El conill a la brasa és un plat típic de la cuina catalana que s’ha internacionalitzat i que, avui dia, es pot gaudir a diversos indrets del món.
D’altra banda, la carn de conill és blanca a més de totalment magra, per la qual cosa no té cap tipus de greix. Té un alt valor nutricional, i per aquest motiu se’l considera com un dels aliments més saludables que existeixen, a més de ser molt versàtil quant a ingredients i preparació.
És una carn rica en nutrients i vitamines del grup B (B3, B6 i B12). A més, també aporta diversos nutrients a l’organisme com és el cas del calci, el potassi i el fòsfor. Gràcies al seu alt grau en proteïnes, és una opció molt habitual en l’alimentació dels esportistes. El seu consum també està indicat a l’alimentació infantil i per a dones embarassades o lactants.
Conill a la brasa amb allioli
Un dels plats favorits dels nostres comensals és el conill a la brasa amb allioli, un plat molt saborós el adob del qual, l’allioli una preparació casolana que es fa amb ous, suc de llimona, oli d’oliva i all per donar-li un toc personal i un sabor únic a la carn de conill.
Una de les millors formes de servir aquest plat és acompanyar-lo amb verdures a la brasa, aportant- així un sabor únic i exquisit al plat.
La carn de conill és lleugera, saborosa i saludable, així que a què esperes per provar conill a la brasa amb allioli? T’esperem a RestaurantCanCarola per menjar les millors carns a la brasa de l’Alt Empordà. Bon profit!
La botifarra (del botifarra) és un embotit fresc compost de carn picada de porc condimentada amb sal, pebre i altres espècies. Té un sabor molt deliciós i particular, de manera que combina a la perfecció amb una gran quantitat de plats. La botifarra a la brasa és un d’embotits favorits per cuinar a la brasa a Catalunya. Si vols menjar botifarra a la brasa a prop de Figueres visita’ns al restaurant Can Carola!
Botifarra a la brasa
La botifarra es prepara amb trossos de carn magra de llom de porc picada, sal i pebre negre. Aquesta barreja s’amassa manualment i després s’emboteix en intestins gruixuts o budells de porc. A continuació es marca l’intestí amb fil gruixut de cotó i se separa en diferents botifarres, sense tallar, enrotllant cadascuna amb la panxa. Finalment, es deixen reposar sobre paper absorbent i es refrigeren. També és comú afegir altres condiments, com julivert i all picats, o bolets picats, cansalada magra o mel, entre altres.
La botifarra dolça, o de Girona, és una botifarra fresca, que conté mel al seu interior i és agredolça.
A més de les botifarres fresques, que es rosteixen just abans de ser servides i es consumeixen senceres, també podem trobar les botifarres cuites:
la blanca: feta de carn magra.
la d’ou: conté carn magra i ou, típica de l’època de Carnaval.
la negra: en què es combinen les carns magres amb sang de porc.
En definitiva, una de les formes més delicioses de cuinar la botifarra és fer-la a la brasa acompanyada de mongetes seques, des d’on absorbeix un sabor excel·lent, a més d’adquirir un alt valor nutricional. Les botifarres tenen una textura molt agradable i no requereixen molt de temps de cocció, cosa que fa que siguin més senzilles de preparar.
Visita’ns a Restaurant Can Carola per menjar botifarra a la brasa! Us esperem! Estem al Carrer Castelló, 66 de Vila-Sacra (GIRONA).
Saps on pots menjar plats típics de cuina catalana prop de Figueres? Si vols trobar un restaurant amb menjar típic català i amb els plats més tradicionals de la gastronomia catalana, visita Can Carola!
En els nostres plats típics de la cuina catalana sempre hi trobràs una diversa varietat d’ingredients de qualitat de la dieta mediterrània, com els arrossos, les hortalisses, els llegums, els bolets, carns i peixos, l’oli d’oliva, etc.
Plats típics de la cuina catalana a Restaurant Can Carola
Aquests són alguns dels millors plats de cuina catalana que podràs tastar a Can Carola:
Carxofes arrebossades
Et proposem que tastis les carxofes arrebossades de Can Carola, tendres i molt gustoses per a gaudir-les com a acompanyament o primer plat.
Vedella amb bolets
Un dels plats més exquisits de la nostra carta, és la vedella amb bolets: amb ceps, gírgoles, moixernons, rovellons, rossinyols… Gràcies a la gran diversitat d’aquest producte de temporada també preparem com a plat únic els rovellons a la planxa amb all i julivert.
Cargols a la llauna
Els cargols a la llauna es poden preparar a la brasa o al forn. A Girona diem que els cargols no s’agafen, sinó que ‘es cacen’!. També els pots tastar en altres plats de la nostra carta, com els cargols amb peus de porc, amb conill i sípia, amb calamars o amb pop.
Trinxat de la Cerdanya de col i patata amb cansalada
Un plat calorífic, perfecte per menjar durant l’hivern, encara que també es pot gaudir durant tot l’any!
Botifarra a la brasa amb mongetes seques
La botifarra a la brasa acompanyada amb mongetes seques és una combinació única dels plats típics de la cuina catalana. El seu gust i aroma són irresistibles!
Cigrons a la catalana
Un plat imprescindible de la nostra carta de menú diari. Ja els cuinaven les nostres mares i àvies!, no hi ha excuses per no consumir cigrons a la catalana! Tot són beneficis per a la salut i el paladar!
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.
Funcional
Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.