La botifarra (del botifarra) és un embotit fresc compost de carn picada de porc condimentada amb sal, pebre i altres espècies. Té un sabor molt deliciós i particular, de manera que combina a la perfecció amb una gran quantitat de plats. La botifarra a la brasa és un d’embotits favorits per cuinar a la brasa a Catalunya. Si vols menjar botifarra a la brasa a prop de Figueres visita’ns al restaurant Can Carola!
Botifarra a la brasa
La botifarra es prepara amb trossos de carn magra de llom de porc picada, sal i pebre negre. Aquesta barreja s’amassa manualment i després s’emboteix en intestins gruixuts o budells de porc. A continuació es marca l’intestí amb fil gruixut de cotó i se separa en diferents botifarres, sense tallar, enrotllant cadascuna amb la panxa. Finalment, es deixen reposar sobre paper absorbent i es refrigeren. També és comú afegir altres condiments, com julivert i all picats, o bolets picats, cansalada magra o mel, entre altres.
La botifarra dolça, o de Girona, és una botifarra fresca, que conté mel al seu interior i és agredolça.
A més de les botifarres fresques, que es rosteixen just abans de ser servides i es consumeixen senceres, també podem trobar les botifarres cuites:
- la blanca: feta de carn magra.
- la d’ou: conté carn magra i ou, típica de l’època de Carnaval.
- la negra: en què es combinen les carns magres amb sang de porc.
En definitiva, una de les formes més delicioses de cuinar la botifarra és fer-la a la brasa acompanyada de mongetes seques, des d’on absorbeix un sabor excel·lent, a més d’adquirir un alt valor nutricional. Les botifarres tenen una textura molt agradable i no requereixen molt de temps de cocció, cosa que fa que siguin més senzilles de preparar.
Visita’ns a Restaurant Can Carola per menjar botifarra a la brasa! Us esperem! Estem al Carrer Castelló, 66 de Vila-Sacra (GIRONA).