La botifarra a la brasa acompanyada amb mongetes seques és un dels plats més populars de la gastronomia tradicional catalana.
Hi ha qui prepara aquest plat en una paella. No obstant això, no hi ha dubte que el secret d’aquest plat tan deliciós és la qualitat dels ingredients i la seva preparació en la barbacoa.
Com es prepara la botifarra a la brasa?
T’expliquem com preparar la botifarra acompanyada mongetes seques.
Ingredients
- 4 botifarres
- 500gr de mongetes seques o del ganxet
- 1 ceba
- 2 dents d’alls
- Julivert
- Oli
- Sal
Preparació
En pocs passos podràs preparar botifarra a la brasa amb mongetes seques, així que para molta atenció al que has de fer:
- Primer has de coure les mongetes, encara que també pots comprar-les ja llestes; això sí hauràs de rentar-les i escórrer-les molt bé.
- Col·loca les mongetes en una paella amb all i una mica de julivert.
- Posa les botifarres a les brases.
- Pots anar punxant amb una forquilla o escuradents. Una vegada que estiguin daurades, reserva.
- En una paella amb una miqueta d’oli i els alls picats, col·loca les mongetes ja llestes. I salta fins que agafin el sabor.
- Pica el julivert i escampa’l per sobre de les mongetes durant uns instants i retira del foc.
- Col·loca en un plat les mongetes bé calentes i la botifarra. I llest!
El temps de preparació de la botifarra a les brasa és de 10 a 15 minuts.
Consell: Recorda que si cuines les mongetes crues, és recomanable posar-les en remull durant tota la nit. Al matí cou-les durant 45 minuts en una olla amb suficient aigua, afegeix-li ceba, una mica d’oli i sal.
La combinació de l’aroma i el gust d’aquests ingredients és irresistible! T’esperem a Can Carola per menjar les millors carns a la brasa de l’Alt Empordà. Bon profit!