Probablement ja coneixeu molts dels plats típics de la gastronomia catalana, com el pa amb tomàquet o l’allioli. La cuina catalana és purament mediterrània, basada en productes de qualitat com el tomàquet, l’oli d’oliva, els embotits o les verdures.
D’altra banda, els plats típics de la gastronomia catalana es caracteritzen per oferir una gran varietat de preparacions. Avui us volem explicar alguns dels plats més atractius per tastar aquest estiu!
Plats de la gastronomia catalana
L’Empedrat
L’empedrat és un plat deliciós en el qual es barregen mongetes blanques, tomàquets, olives en rodanxes, ceba picada i bacallà, i que s’amaneix amb vinagre de vi blanc i una mica d’oli d’oliva.
L’escalivada
L’escalivada es prepara amb hortalisses mediterrànies, albergínia, pebrot vermell o ceba, a la brasa o al forn, servides en tira fredes i amanides amb oli d’oliva. Aquest és un plat que serveix d’entrant, o sobre una torrada de pa amb tomàquet, i que se serveix en molts dels restaurants de cuina catalana a Girona.
Caragols a la llauna
Els caragols a la llauna són una especialitat culinària típica de la gastronomía catalana. El plat s’elabora amb caragols de terra, que es couen en una espècie de llauna gran i que s’acompanyen amb una salsa casolana.
Amanida catalana
L’amanida catalana és una amanida típica de la cuina catalana que es fa amb enciam, tomàquet, ceba, olives, i de vegades amb pebrots o espàrrecs, coberta d’embotits variats. Finalment s’amaneix tot amb oli d’oliva, una mica de vinagre i sal.
Sorbet de llimona al cava
El sorbet de llimona és una de les postres més refrescants de la temporada d’estiu. El sorbet és un dolç gelat a base de xarop, fet d’aigua i sucre o mel, i de suc de fruita de llimona amb cava.
“| escalivada |” (CC BY 2.0) by arquera