+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

Plats típics de la gastronomia catalana per aquest l’estiu

by Restaurant Can Carola | jul. 23, 2019 | Cuina tradicional catalana

plats típics de la gastronomia catalana

Probablement ja coneixeu molts dels plats típics de la gastronomia catalana, com el pa amb tomàquet o l’allioli. La cuina catalana és purament mediterrània, basada en productes de qualitat com el tomàquet, l’oli d’oliva, els embotits o les verdures.

D’altra banda, els plats típics de la gastronomia catalana es caracteritzen per oferir una gran varietat de preparacions. Avui us volem explicar alguns dels plats més atractius per tastar aquest estiu!

 

Plats de la gastronomia catalana

 

L’Empedrat

L’empedrat és un plat deliciós en el qual es barregen mongetes blanques, tomàquets, olives en rodanxes, ceba picada i bacallà, i que s’amaneix amb vinagre de vi blanc i una mica d’oli d’oliva.

L’escalivada

L’escalivada es prepara amb hortalisses mediterrànies, albergínia, pebrot vermell o ceba, a la brasa o al forn, servides en tira fredes i amanides amb oli d’oliva. Aquest és un plat que serveix d’entrant, o sobre una torrada de pa amb tomàquet, i que se serveix en molts dels restaurants de cuina catalana a Girona.

Caragols a la llauna

Els caragols a la llauna són una especialitat culinària típica de la gastronomía catalana. El plat s’elabora amb caragols de terra, que es couen en una espècie de llauna gran i que s’acompanyen amb una salsa casolana.

Amanida catalana

L’amanida catalana és una amanida típica de la cuina catalana que es fa amb enciam, tomàquet, ceba, olives, i de vegades amb pebrots o espàrrecs, coberta d’embotits variats. Finalment s’amaneix tot amb oli d’oliva, una mica de vinagre i sal.

Sorbet de llimona al cava

El sorbet de llimona és una de les postres més refrescants de la temporada d’estiu. El sorbet és un dolç gelat a base de xarop, fet d’aigua i sucre o mel, i de suc de fruita de llimona amb cava.

 

“| escalivada |” (CC BY 2.0) by arquera

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres
  • 6 plats típics de cuina catalana a Restaurant Can Carola

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar