+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

Cargols a la llauna

by Restaurant Can Carola | des. 16, 2021 | Cuina tradicional catalana

Els cargols a la llauna són un plat de la gastronomia catalana molt popular, on els cargols es couen al foc, bé a la brasa o també al forn. A Catalunya, els cargols són molt apreciats en el seu ús culinari, per la qual cosa és molt comú incloure’ls en nombrosos plats de la cuina tradicional catalana.

Formes de preparació dels cargols a la llauna

Es poden preparar de diverses maneres: a la brasa, així com al forn. Altres els remullen en aigua o vinagre, i alguns fins i tot els bullen. Una altra opció és afegir tomàquet picat o ratllat per sobre abans de la cocció. També es poden preparar saltejant la ceba, el tomàquet i la salsitxa repartida per sobre dels cargols abans de coure’ls.

A les comarques de Girona, es diu que els cargols no s’agafen, sinó que ‘es cacen’. S’utilitzen en plats de mar i muntanya com els cargols amb peus de porc, amb conill i sípia, amb calamars o amb pop.

Què vol dir a la llauna?

El terme “a la llauna” significa “a la safata”. Això és perquè es cuinen tradicionalment en una safata ampla i baixa, anomenada “llauna”. Això permet que es cuinin de manera uniforme i conservin el seu sabor.

Poden servir-se com a aperitiu o com a plat principal. Se solen menjar amb allioli, salsa romesco o vinagreta. Tanmateix, també es poden servir amb altres salses o condiments.

Recepta de cargols a la llauna al forn

Ingredients:

  • cargols
  • oli d’oliva
  • all
  • sal
  • julivert

Preparació:

  • Preescalfar el forn a 375 graus F (190 graus C).
  • En una paella petita, escalfeu l’oli d’oliva a foc mitjà.
  • Afegiu-hi l’all i salteu-ho durant un minut.
  • Afegir els cargols a la paella i cuinar fins que es daurin.
  • Retirar del foc i assaonar amb sal i julivert.
  • Passar els cargols a una plata o safata de forn.
  • Enfornar al forn preescalfat.
  • En una paella, escalfeu una mica d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegeix-hi l’all i salteu-ho durant un minut.
  • Afegir els cargols a la paella i cuinar fins que es daurin.
  • Retirar del foc i assaonar amb sal i julivert.
  • Serviu-ho amb allioli, salsa romesco o vinagreta.

Gaudeix dels cargols a la llauna a Restaurant Can Carola! És un plat deliciós, perfecte per a qualsevol ocasió! Visita’ns avui mateix i tasta el millors plats de la cuina tradicional català amb amics i familiars.

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres
  • 6 plats típics de cuina catalana a Restaurant Can Carola

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar