+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

‘Trinxat’ de la Cerdanya de col i patata amb cansalada

by Restaurant Can Carola | oct. 25, 2021 | Cuina tradicional catalana

El trinxat de col i patata és un dels plats típics de la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra. Es tracta d’un plat amb aparença de truita i de color verd fosc. No es necessiten molts ingredients per fer-ho. Es tracta d’un plat calorífic perfecte per menjar durant l’hivern, encara que també es pot gaudir durant tot l’any. Aquest plat és tan popular que, durant el mes de febrer, se celebra la Festa del Trinxat a Puigcerdà.

Com es prepara el trinxat de col i patata?

La preparació del trinxat amb col i patates és molt senzill, només cal comptar amb uns pocs ingredients per aconseguir un plat molt saborós i contundent!

La quantitat d’ingredients per fer el trinxat en aquesta recepta que us expliquem, estan mesurats per a 4 persones.

  • 50 g de cansalada ibèrica
  • 4 talls de cansalada viada poc curat
  • 1 col
  • 4 o 5 patatesoli
  • sal

Preparació

Amb aquests passos, sabràs com preparar el trinxat de manera fàcil i ràpida, amb tot el seu sabor original.

  1. Posa la col i les patates a bullir durant uns 30 minuts en una olla amb aigua i una mica de sal. Quan estiguin a punt, s’escorre tant la col com les patates i trinchalas. Podeu fer servir una forquilla o una escumadora per a això.
  2. Talla la cansalada en forma de tires petites. Després porta-les a una paella gran amb una mica d’oli fins que quedin cruixents.
  3. Afegeix la col i les patates a la paella amb les cansalades i veu barrejant a poc a poc fins que aconsegueixis tenir un tipus de puré.
  4. En una altra paella, posa a sofregir els talls de cansalada.
  5. Quan estigui llest la cansalada, serveix el trinxat calenta amb un tall de cansalada per sobre.

Aquest plat és tan complet que no cal que utilitzis cap acompanyament, a excepció d’una bona copa de vi negre!

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres
  • 6 plats típics de cuina catalana a Restaurant Can Carola

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar