+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

La ratafia, el licor més tradicional de Catalunya

by Restaurant Can Carola | ag. 29, 2019 | Postres tradicionals catalans

Ratafia

La ratafia de Catalunya és un tipus de licor que es prepara fent servir com a base la maceració de diversos fruits com la nou verda, el clavell vermell i la pell de llimona. A més, se li afegeixen algunes herbes aromàtiques com els claus d’olor i la canyella, sempre amb l’alcohol de fons.

Quan ja tenim aquesta combinació elaborada, es deixa reposar en un recipient de vidre sota el sol, tancat amb un tap de suro. La maceració reposa durant de 4 a 6 mesos, entre els quals serà necessari remoure cada quatre o cinc dies.

Vols saber com es fa la ratafia a Catalunya? Coneix la seva elaboració més artesanal.

Com elaborar la ratafia

El procediment per obtenir la ratafia a Catalunya s’inicia amb la maceració de les nous verdes, senceres i ja netes.

  • Farem servir una mesura d’una dotzena per cada litre d’aiguardent.
  • L’acompanyem amb les herbes aromàtiques autòctones com marialluïsa, farigola, menta, claus d’olor, sàlvia, alfàbrega, escorça de llims i anís estrellat. També pots afegir una mica de romaní, una mà de canyella i nou moscada.
  • Deixa reposar la preparació durant uns 40 dies sota el mètode de sol i serè.
  • Després d’aquest temps, has filtrar i afegir el sucre, aigua i una quantitat d’alcohol que sigui pertinent.
  • Quan ja has acabat, tancala amb un tap de suro i deixar-la envellir durant 3 mesos més.

Com es pren a Catalunya

La ratafia te un gust dolç, més o menys intens, que es consumeix a temperatura ambient. Així i tot també es pot prendre en fred, i és perfecte per acompanyar amb fruita seca, galetes o pastissos.

També es pren com a licor digestiu, després d’un bon àpat amb carns i fins i tot després d’una bona sopa.

No et perdis la oportunitat i vine a tastar la ratafia a Figueres!

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres
  • 6 plats típics de cuina catalana a Restaurant Can Carola

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar