Després de l’arribada de les pluges aquesta tardor, a Restaurant Can Carola ja hem començat a omplir el nostre rebost per gaudir dels millors bolets de l’Alt Empordà!
Rossinyols, camagrocs, rovellons, pinetells, trompetes de la mort, l’ou de reig…els bolets es diferencien pel seu aspecte i textura. Tot i que els gustos poden ser variats, a Catalunya ens agraden els bolets carnosos, però també hi ha determinats bolets que destaquen a la nostra cuina, com els rovellons i els pinetells.
Temporada de bolets
Els Rovellons són similars als pinetells, però aquests últims prenen una tonalitat ataronjada més intensa i on el color del làtex és púrpura-violaci.
La cuina catalana ha incorporat els rovellons acompanyats en diversos plats com la botifarra amb rovellons, la vedella amb rovellons o en plats de caça, arrossos i sopes.
Rovellons a la llauna
Ingredients
- 1/2 kg. de rovellons
- sal i pebre
- oli d’oliva verge extra
- 2 dents d’alls
- una mica de julivert
Preparació
Netegem amb molta cura els rovellons amb paper de cuina una mica humit i, un cop secs, els anem tallant un trosset del peu.
Seguidament, els col·loquem en una llauna (que és una placa especial pel forn) amb el peu cap amunt. Els salem i afegim un raig d’oli d’oliva. Finalment els posem al forn, prèviament escalfat entre 175 i 200 °C, aproximadament durant uns 20 minuts. Recorda no passar-te molt de temps, ja que els bolets solen perdre molta l’aigua i podrien quedar massa secs.
Uns minuts abans de treure’ls, afegim la picada l’all i julivert, preparada prèviament amb un raig d’oli d’oliva.
Serviu-los de seguida, ben calents, ja que és com més bons estan! També pots afegir un bon raig d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal i pebre al gust.
Els rovellons també són molt bons fets a la brasa, on la preparació pot ser la mateixa tant si els fas a la llauna, a planxa o fregits.