La carn a la brasa és una de les preparacions més populars a la nostra cuina. De fet, és un dels plats més demanats a la nostra cuina pels amants de la carn. Aquesta forma de cuinar té la seva pròpia tradició i identitat a Catalunya. I com a tradició, també acompanyem aquest plat tan deliciós amb d’altres molt significatius de la nostra cuina com els calçots, el pa amb tomàquet i l’allioli.
Per començar a cuinar carn a la brasa, el més important és disposar d’una bona matèria primera. A Can Carola comptem amb una excel·lent matèria primera amb millor carn gironina com la botifarra crua de pagès, la botifarra negre, les costelles i mitjanes de xai, els xoricets, pollastre, conill, etc.
Per acompanyar la carn la brasa és ideal una torrada de pagès amb pa amb tomàquet (amb un ruixat d’oli d’oliva extra), allioli casolà i, com a acompanyament, algunes verdures com pebrots escalivats, carxofes, tomàquets, xampinyons o patates.
Com preparar carn a la brasa
Per aconseguir uns bons resultats, el més important és mantenir l’equilibri entre la intensitat de les brases i el temps de cocció. També és imprescindible mantenir les brases a una temperatura constant mentre es faci la carn.
Ingredients
- Carn variada (botifarra crua de pagès, botifarra negre, costelles i mitjanes de xai, xoricets, pollastre, conill, etc.)
- Sal
- Pebre
- Allioli
- Pa de pagès
- Tomàquets
Elaboració
- Prepara les brases, ja siguin de carbó o llenya.
- Salpebre la carn abans de posar-la a la graella.
- Segueix la cocció de cada producte per evitar que es cremi, ja que cadascun d’ells necessitarà una cocció diferent. Per exemple, el xai és una carn vermella que no ha de quedar poc feta. El punt ideal de cocció és ben feta per dins, i torrada o cruixent per fora sense arribar a cremar.
Finalment, també pots torrar el pa de pagès a la graella, així com les verdures. La combinació de l’aroma i el gust d’aquests ingredients és irresistible! T’esperem a Can Carola per menjar les millors carns a la brasa de l’Alt Empordà. Bon profit!