+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

Carn a la brasa, una de les preparacions més populars a la nostra cuina

by Restaurant Can Carola | juny 10, 2020 | Cuina tradicional catalana

Carn a la brasa

La carn a la brasa és una de les preparacions més populars a la nostra cuina. De fet, és un dels plats més demanats a la nostra cuina pels amants de la carn. Aquesta forma de cuinar té la seva pròpia tradició i identitat a Catalunya. I com a tradició, també acompanyem aquest plat tan deliciós amb d’altres molt significatius de la nostra cuina com els calçots, el pa amb tomàquet i l’allioli.

Per començar a cuinar carn a la brasa, el més important és disposar d’una bona matèria primera. A Can Carola comptem amb una excel·lent matèria primera amb millor carn gironina com la botifarra crua de pagès, la botifarra negre, les costelles i mitjanes de xai, els xoricets, pollastre, conill, etc.

Per acompanyar la carn la brasa és ideal una torrada de pagès amb pa amb tomàquet (amb un ruixat d’oli d’oliva extra), allioli casolà i, com a acompanyament, algunes verdures com pebrots escalivats, carxofes, tomàquets, xampinyons o patates.

 

Com preparar carn a la brasa

 

Per aconseguir uns bons resultats, el més important és mantenir l’equilibri entre la intensitat de les brases i el temps de cocció. També és imprescindible mantenir les brases a una temperatura constant mentre es faci la carn.

 

Ingredients

 

  • Carn variada (botifarra crua de pagès, botifarra negre, costelles i mitjanes de xai, xoricets, pollastre, conill, etc.)
  • Sal
  • Pebre
  • Allioli
  • Pa de pagès
  • Tomàquets

 

Elaboració

 

  • Prepara les brases, ja siguin de carbó o llenya.
  • Salpebre la carn abans de posar-la a la graella.
  • Segueix la cocció de cada producte per evitar que es cremi, ja que cadascun d’ells necessitarà una cocció diferent. Per exemple, el xai és una carn vermella que no ha de quedar poc feta. El punt ideal de cocció és ben feta per dins, i torrada o cruixent per fora sense arribar a cremar.

Finalment, també pots torrar el pa de pagès a la graella, així com les verdures. La combinació de l’aroma i el gust d’aquests ingredients és irresistible! T’esperem a Can Carola per menjar les millors carns a la brasa de l’Alt Empordà. Bon profit!

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Els millors plats casolans els tastaràs a Can Carola!
  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar