Blog de Cuina Catalana
Blog de cuina catalana, plats i receptes de la gastronomia tradicional catalana“Callos”. Recepta de Cap i Pota amb tripa
Els "callos", és un dels plats més típics de la gastronomia a l'Alt Empordà. És un plat que ens apassiona! La recepta de "callos", o tripa a la catalana, és molt antiga, de com diem els catalans "Tripa," ja que és amb això mateix amb el que s'elabora aquest plat,...
Amanida de formatge de cabra del nostre hort
Avui us portem una recepta ben senzilla i original per donar la benvinguda a la primavera! L'amanida de formatge de cabra, una combinació deliciosa de fred-calent i molt gustosa! Amanida de formatge de cabra Ingredients enciam variat pinyons nous...
Peus de porc a l’estil Can Carola
Els peus de porc és un plat típicament català, i dels més exquisits, amb una llarga tradició a casa nostra. Certament és un menjar que agrada de totes les maneres, a la brasa, gratinats, estofats amb salsa o al forn... Però a Can Carola els cuinem mantenint la...
Platet de carxofes, calamars i pilotilles
Avui us portem una recepta de carxofes, calamars i pilotilles, un plat de mar i muntanya que segur us agradarà. La senzillesa de la seva elaboració converteix a aquest platet en una combinació molt casolana, típica de la cuina tradicional catalana. La mandonguilla...
Bacallà gratinat amb muselina d’all, deliciós!
Comencem l'any amb un dels plats estrella del nostre restaurant: el bacallà gratinat amb muselina d'all! Un bacallà deliciós que troba el seu punt d'identitat en la muselina d'all, amb un gust molt propi de la nostra terra. Gaudeix del bacallà gratinat amb...
Carxofes a la brasa tendres i gustoses
La temporada de carxofes ja ha arribat a Restaurant Can Carola! Una de les claus de la bona gastronomia és disposar d’una matèria primera de qualitat. Per això, a Can Carola oferim un dels plats de temporada més deliciosos del moment: les carxofes a la brasa!...
Menús de Nadal per a grups i empreses
Arriba el moment ideal per celebrar dinars o sopars amb els nostres Menús de Nadal per a grups i empreses! Si esteu cercant un restaurant prop de Figueres on reunir-vos, Can Carola és el vostre lloc! Us ho posem molt fàcil, podeu escollir entre 8 menús de Nadal amb...
Temporada de bolets a Figueres
Després de l’arribada de les pluges aquesta tardor, a Restaurant Can Carola ja hem començat a omplir el nostre rebost per gaudir dels millors bolets de l’Alt Empordà! Rossinyols, camagrocs, rovellons, pinetells, trompetes de la mort, l’ou de reig...els bolets es...
Cap i pota a la catalana, un plat tradicional
El cap i pota (callos) és un plat tradicional de Catalunya basat amb el cap, la pota i la tripa de la vedella guisades amb un bon sofregit i una bona picada. Ben aviat començarà el fred, i els plats amb més calories que no vénen massa de gust a l'estiu començaran a...
La ratafia, el licor més tradicional de Catalunya
La ratafia de Catalunya és un tipus de licor que es prepara fent servir com a base la maceració de diversos fruits com la nou verda, el clavell vermell i la pell de llimona. A més, se li afegeixen algunes herbes aromàtiques com els claus d'olor i la canyella,...