+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

“Callos”. Recepta de Cap i Pota amb tripa

by Restaurant Can Carola | maig 13, 2020 | Receptes de cuina tradicional catalana

Els “callos”, és un dels plats més típics de la gastronomia a l’Alt Empordà. És un plat que ens apassiona! La recepta de “callos”, o tripa a la catalana, és molt antiga, de com diem els catalans “Tripa,” ja que és amb això mateix amb el que s’elabora aquest plat, popularment conegut com a ‘Callos’.

Generalment, es cuinen amb les tripes de la vedella, o també amb les de xai, que són molt més fines.

Ingredients per a elaborar els “Callos“

  • 1 quilo de tripa morena de vedella
  • ½ quilo de cap i pota de vedella
  • 150 gr. de daus de pernil ibèric
  • 400 gr. de cigrons cuits
  • Xoriç
  • 1 ceba
  • 5 tomàquets madurs
  • 4 alls
  • 2 pebrots verds
  • 1 got de vi blanc
  • 2 fulles de llorer
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Sucre

 

Elaboració

En primer lloc renteu bé el cap-i-pota i la tripa. Poseu la tripa a bullir amb les fulles de llorer i afegeix una mica de sal. Quan ja porti bullint 30 minuts, afegirem a cap-i-pota perquè no se’ns desfaci abans de temps.

A continuació prepararem el sofregit. Primer afegirem els daus de pernil ibèric i el xoriç per daurar una mica. Tot seguit posarem la ceba tallada, la picada d’alls i els pebrots verds. Passats uns minuts, el tomàquet triturat i el pebre vermell. Després posarem el got de vi blanc. Per tenir un bon sofregit deixarem que faci xup-xup durant uns 15 minuts. En acabar, incorporem els cigrons cuits.

Podeu afegir unes cullerades del brou de coure la tripa per acabar de lligar la salsa. Saleu una mica i tasteu si està al gust. També podeu afegir una cullerada de sucre per rectificar. Finalment, incorporarem el cap-i-pota i la tripa per acabar de lligar tots els ingredients durant uns minuts.

Abans de servir, és millor deixar-los reposar un dia a la nevera.

Tasteu aquest plat tan gustós a Restaurant Can Carola! Els “callos”, es poden marinar amb un vi negre potent. Bon profit!

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Els millors plats casolans els tastaràs a Can Carola!
  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar