+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

Cigrons a la catalana, imprescindibles en el nostre menú diari

by Restaurant Can Carola | maig 18, 2021 | Cuina tradicional catalana

cigrons

Els cigrons a la catalana és un d’aquells plats de la cuina catalana que es manté generació rere generació. Ja els cuinaven les nostres mares i àvies, ja que per mantenir una dieta equilibrada és indispensable introduir el llegum en el nostre menú setmanal.

Els llegums són rics en hidrats de carboni i proteïnes, i ajuden a mantenir l’energia que el cos necessita per a moure’ns! A més, són font de vitamines com la vitamina B i la vitamina I. També ens aporten minerals com el potassi, el calci, el fòsfor i el magnesi. Per tant, gràcies al seu gran poder nutritiu, és habitual consumir-los de forma freqüent, entre 2 i 4 vegades a la setmana.

¿Sabies que quan consumim llegums l’índex glucèmic en sang és baix? Per això, són molt recomanables per a les persones diabètiques, ja que ajuden a mantenir de forma més estable els nivells de sucre en sang. També són un aliat perfecte per a combatre el restrenyiment gràcies a la seva gran aportació de fibra.

Com veus, no hi ha excuses per no consumir llegums! Tot són beneficis per a la nostra salut! Així i tot, sabem que poden provocar gasos, però per a tot hi ha un remei! Alguns secrets per a evitar-ho són perdre una infusió digestiva després de menjar-ne, com la camamilla o la menta poliol, o bé afegir condiments durant la seva cocció, com la farigola, l’anís o el romaní per facilitar la digestió i reduir l’acumulació de gasos.

 

Cigrons a la catalana amb tomàquet i gamba

 

Avui volem destacar un dels nostres llegums favorits: els cigrons. A Can Carola els cuinem amb tomàquet i gamba, un plat boníssim i saludable inclòs en el nostre menú diari.

Si els voleu cuinar a casa, és molt senzill. Us recomanem comprar cigrons ja cuits i aprofiteu a cuinar una bona salsa amb brou de verdura o peix. Necessitareu:

  • Cigrons cuits
  • Gambes
  • Ceba
  • All
  • Tomàquets madurs
  • Brou de peix
  • Julivert fresc
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

 
Primer podeu fer el sofregit amb ceba, el tomàquet i l’all picat. Quan tingueu la salsa feta, afegiu els cigrons i el brou de peix, i deixeu que faci xup xup uns deu minuts. Finalment, afegiu les gambes senceres i el julivert picadet. I, en pocs minuts, ja estarà llest! Recorda deixar que reposi tot durant un parell de minuts abans de servir al plat. Que vagi de gust!

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres
  • 6 plats típics de cuina catalana a Restaurant Can Carola

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar