El trinxat de col i patata és un dels plats típics de la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra. Es tracta d’un plat amb aparença de truita i de color verd fosc. No es necessiten molts ingredients per fer-ho. Es tracta d’un plat calorífic perfecte per menjar durant l’hivern, encara que també es pot gaudir durant tot l’any. Aquest plat és tan popular que, durant el mes de febrer, se celebra la Festa del Trinxat a Puigcerdà.
Com es prepara el trinxat de col i patata?
La preparació del trinxat amb col i patates és molt senzill, només cal comptar amb uns pocs ingredients per aconseguir un plat molt saborós i contundent!
La quantitat d’ingredients per fer el trinxat en aquesta recepta que us expliquem, estan mesurats per a 4 persones.
- 50 g de cansalada ibèrica
- 4 talls de cansalada viada poc curat
- 1 col
- 4 o 5 patatesoli
- sal
Preparació
Amb aquests passos, sabràs com preparar el trinxat de manera fàcil i ràpida, amb tot el seu sabor original.
- Posa la col i les patates a bullir durant uns 30 minuts en una olla amb aigua i una mica de sal. Quan estiguin a punt, s’escorre tant la col com les patates i trinchalas. Podeu fer servir una forquilla o una escumadora per a això.
- Talla la cansalada en forma de tires petites. Després porta-les a una paella gran amb una mica d’oli fins que quedin cruixents.
- Afegeix la col i les patates a la paella amb les cansalades i veu barrejant a poc a poc fins que aconsegueixis tenir un tipus de puré.
- En una altra paella, posa a sofregir els talls de cansalada.
- Quan estigui llest la cansalada, serveix el trinxat calenta amb un tall de cansalada per sobre.
Aquest plat és tan complet que no cal que utilitzis cap acompanyament, a excepció d’una bona copa de vi negre!