El carpaccio és un dels plats més típics de la gastronomia italiana i un dels entrants favorits de l’estiu per a tots els que ens visiten a Restaurant Can Carola. Si vols saber una mica més sobre aquest deliciós plat, pren nota de la recepta per a preparar-lo des de casa.
Com es prepara el carpaccio?
El carpaccio es prepara amb làmines superfines de carn o peix acompanyades de formatge parmesà i un adreç especial, encara que la recepta original és la de carn de bou com a base.
En l’actualitat, els peixos i mariscos també es poden preparar amb la recepta del carpaccio, com el salmó o el bacallà, quedarà igual de deliciós!
I si ets vegetarià, també pots preparar-ho amb bolets o fruites!
Com veus, el carpaccio es pot preparar amb una gran varietat de productes basi, encara que avui t’explicarem com es prepara la recepta original feta amb carn de vedella.
Ingredients
Compra els següents ingredients per a preparar el carpaccio:
- Rellom de vedella
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
- Tàperes
- Formatge Parmesà
- Mostassa en gra
Preparació
Aquests són els passos que has de seguir per a preparar el carpaccio:
- Introdueix el rellom de vedella en la nevera durant poc més d’una hora fins que comenci a congelar-se i solidificar-se.
- Una vegada que estigui semisòlid, amb l’ajuda d’un ganivet esmolat talla’l en làmines, el més fi que puguis.
- Col·loca en un plat a part un xorritó d’oli d’oliva amb sal i pebre i cobreix-ho amb les làmines de rellom.
- Amaneix el preparat amb una mica de tàperes, mostassa en gra i formatge parmesà al gust.
- Serveix el plat en fred.
Recorda preparar aquest plat amb molta cura, ja que es tracta d’un menjar en cru. Si ho prefereixes, sempre pots venir a Restaurant Can Carola i tastar el nostre deliciós carpaccio de bacallà! T’esperem!