El Xuletó gallec de vedella es prepara amb vedells nascuts i criats a Galícia de forma exclusiva i procedents de races autòctones. Aquesta peça destaca pel seu sabor intens, tendresa i suculència. La forma més clara de reconèixer l’alimentació sana i natural d’aquests vedells, és el greix que cobreix la peça. A més, també podem distingir el color blanc o groguenc del greix, aquesta última en vedells adults que han estat aliments en pastures verdes i fresques.
Si vens a Restaurant Can Carola a menjar no et pots perdre aquest deliciós plat!
Com es prepara la Xuletó gallec?
En general, la Xuletó gallec es pot preparar amb una peça de 400g per comensal. Avui, però, t’expliquem com preparar un Xuletó gallec d’1kg.
Ingredients
El primer que has de tenir en compte és que, si desitges preparar la recepta original de la costella gallec, has de comprar vedella de Galícia.
Per preparar-lo, aquests són els únics ingredients que necessitaràs:
- 1kg de Xuletó gallec
- patates
- 3 dents d’all
- sal
- pebre
Preparació
Segueix aquests passos per preparar el Xuletó gallec:
- Pica un gra d’all i col·loca-sobre de la costella per adobar i reserva.
- Talla les patates i posa-les a fregir en una paella amb abundant oli. Quan estiguin a punt, reserva-les.
- En una paella tipus “Carmela” col·loca dues cullerades d’oli i posa-ho a escalfar. Col·loca el costella gallec a la paella ben calenta, afegeix pebre i sal (si és gruixuda millor).
- Espera uns minuts i dóna-li la volta a la costella gallec. Has salpebrar per l’altre costat i espera un parell de minuts més.
- Quan estigui llest el chuletón gallec, serveix acompanyat de les patates fregides.
Consell: Si vols saber si la costella gallec que estàs comprant és l’adequat, fixa’t que tingui un color groguenc i uniforme. Això és indicatiu que l’alimentació i l’edat són les adequades.