+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

Xuletó Gallec a la brasa pels amants de la carn!

by Restaurant Can Carola | ag. 25, 2021 | Cuina de temporada

Xuletó Gallec

El Xuletó gallec de vedella es prepara amb vedells nascuts i criats a Galícia de forma exclusiva i procedents de races autòctones. Aquesta peça destaca pel seu  sabor intens, tendresa i suculència. La forma més clara de reconèixer l’alimentació sana i natural d’aquests vedells, és el greix que cobreix la peça. A més, també podem distingir el color blanc o groguenc del greix, aquesta última en vedells adults que han estat aliments en pastures verdes i fresques.

Si vens a Restaurant Can Carola a menjar no et pots perdre aquest deliciós plat!

Com es prepara la Xuletó gallec?

En general, la Xuletó gallec es pot preparar amb una peça de 400g per comensal. Avui, però, t’expliquem com preparar un Xuletó gallec d’1kg.

Ingredients

El primer que has de tenir en compte és que, si desitges preparar la recepta original de la costella gallec, has de comprar vedella de Galícia.
Per preparar-lo, aquests són els únics ingredients que necessitaràs:

  • 1kg de Xuletó gallec
  • patates
  • 3 dents d’all
  • sal
  • pebre

Preparació

Segueix aquests passos per preparar el Xuletó gallec:

  1. Pica un gra d’all i col·loca-sobre de la costella per adobar i reserva.
  2. Talla les patates i posa-les a fregir en una paella amb abundant oli. Quan estiguin a punt, reserva-les.
  3. En una paella tipus “Carmela” col·loca dues cullerades d’oli i posa-ho a escalfar. Col·loca el costella gallec a la paella ben calenta, afegeix pebre i sal (si és gruixuda millor).
  4. Espera uns minuts i dóna-li la volta a la costella gallec. Has salpebrar per l’altre costat i espera un parell de minuts més.
  5. Quan estigui llest el chuletón gallec, serveix acompanyat de les patates fregides.

 

Consell: Si vols saber si la costella gallec que estàs comprant és l’adequat, fixa’t que tingui un color groguenc i uniforme. Això és indicatiu que l’alimentació i l’edat són les adequades.

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Els millors plats casolans els tastaràs a Can Carola!
  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar