El cap i pota (callos) és un plat tradicional de Catalunya basat amb el cap, la pota i la tripa de la vedella guisades amb un bon sofregit i una bona picada. Ben aviat començarà el fred, i els plats amb més calories que no vénen massa de gust a l’estiu començaran a entrar a la nostra cuina en temps de tardor.
Recepta de cap i pota a la catalana
La preparació culinària del cap i pota és laboriosa, tot i que pots trobar restaurants de cuina catalana a Figueres on provar aquest plat tan gustós.
Què necessitem?
En primer lloc, renta bé els ingredients i posa a bullir la tripa sola afegint un polsim de sal i les herbes aromàtiques. Quan faci 30 minuts de cocció, afegeix el capipota i porta-ho a bullir 30 minuts més.
A continuació farem un bon sofregit. Primer afegirem la ceba, l’all, el pebre verd i el vermell, les albergínies i després els tomàquets, durant uns 15 minuts, fins que faci xup xup.
Finalment, per lligar bé la salsa, afegirem uns quants cullerots del brou fins que ho cobreixi tot i a continuació la picada. Retoqueu el gust amb un polsim de sal i pebre.
Ingredients
- 750 grams de calls precuits i blanquejats
- 2 tomàquets
- 3 cebes
- 6 dents d’all
- 1 tros de pebrot verd i vermell
- 2 albergínies
- 8 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 1 polsim de farigola
- 1 polsim de sal i pebre
Brou curt
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de romaní
- 1 branca d’api
- 3 branques de farigola
- 1 Porro (només les fulles verdes)
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 2 claus d’olor
- 250 mil·lilitres de vi blanc sec
- 1 cullerada de postres de sal gruixuda
Can Carola som un restaurant de cuina tradicional catalana familiar amb una llarga trajectòria en el món de l’hostaleria i la restauració, consolidat com una de les principals ofertes gastronòmiques de la comarca.
Ens trobareu a tan sols 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), ideal per apropar-vos a un lloc tranquil i amb espai prop de la ciutat. Contacta amb nosaltres per a més informació sobre el menú per a grups.