+34 972 67 35 08
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • Menú
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
Select Page

Cap i pota a la catalana, un plat tradicional

by Restaurant Can Carola | set. 19, 2019 | Cuina tradicional catalana

Cap i pota a la catalana

El cap i pota (callos) és un plat tradicional de Catalunya basat amb el cap, la pota i la tripa de la vedella guisades amb un bon sofregit i una bona picada. Ben aviat començarà el fred, i els plats amb més calories que no vénen massa de gust a l’estiu començaran a entrar a la nostra cuina en temps de tardor.

Recepta de cap i pota a la catalana

La preparació culinària del cap i pota és laboriosa, tot i que pots trobar restaurants de cuina catalana a Figueres on provar aquest plat tan gustós.

Què necessitem?

En primer lloc, renta bé els ingredients i posa a bullir la tripa sola afegint un polsim de sal i les herbes aromàtiques. Quan faci 30 minuts de cocció, afegeix el capipota i porta-ho a bullir 30 minuts més.

A continuació farem un bon sofregit. Primer afegirem la ceba, l’all, el pebre verd i el vermell, les albergínies i després els tomàquets, durant uns 15 minuts, fins que faci xup xup.

Finalment, per lligar bé la salsa, afegirem uns quants cullerots del brou fins que ho cobreixi tot i a continuació la picada. Retoqueu el gust amb un polsim de sal i pebre.

Ingredients

  • 750 grams de calls precuits i blanquejats
  • 2 tomàquets
  • 3 cebes
  • 6 dents d’all
  • 1 tros de pebrot verd i vermell
  • 2 albergínies
  • 8 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 1 polsim de farigola
  • 1 polsim de sal i pebre

Brou curt

  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca d’api
  • 3 branques de farigola
  • 1 Porro (només les fulles verdes)
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 2 claus d’olor
  • 250 mil·lilitres de vi blanc sec
  • 1 cullerada de postres de sal gruixuda

Can Carola som un restaurant de cuina tradicional catalana familiar amb una llarga trajectòria en el món de l’hostaleria i la restauració, consolidat com una de les principals ofertes gastronòmiques de la comarca.

Ens trobareu a tan sols 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), ideal per apropar-vos a un lloc tranquil i amb espai prop de la ciutat. Contacta amb nosaltres per a més informació sobre el menú per a grups.

 

facebookCompartir
TwitterTweet

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Els millors plats casolans els tastaràs a Can Carola!
  • Menú del Calçot a Can Carola
  • On menjar conill a la brasa prop de Figueres
  • Canelons de bolets: un plat que enamora a primera vista
  • On menjar botifarra a la brasa a prop Figueres

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Tel: +34 972 67 35  cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2021 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de privacitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per a poder optimitzar la seva visita a la pàgina i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l'ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-lo o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de continuar navegant, es considerarà que s'accepta l'ús. Més informació: Política de Cookies

Tancar