972 67 35 08 / 636 143 744
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • MENÚ PER GRUPS
    • Menú DIARI
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
  • French
Select Page
Temps d’espàrrecs! Ous remenats amb espàrrecs de marge

Temps d’espàrrecs! Ous remenats amb espàrrecs de marge

by Restaurant Can Carola | març 17, 2021 | Cuina de temporada, Cuina tradicional catalana

La temporada d’espàrrecs de marge verds, s’estén des de març fins a maig, tot i que també hi ha varietats que s’estenen fins al juny per degustar-los de mil maneres: en amanides, en cremes, amb ous, arrebossats, etc. És una de les meravelles gastronòmiques de la cuina catalana en primavera!

Els espàrrecs de marge són altament saludables per a la nostra dieta, ja que contenen un 94% d’aigua i són una bona opció per alliberar toxines. Contenen vitamines A, C i E, a més de calci, ferro i magnesi. És una de les verdures més saboroses i senzilles de preparar, sigui al vapor o a la planxa, combinats amb carn o remenats amb altres ingredients.

 

On es cultiven els espàrrecs de marge?

 

L’esparreguera borda o silvestre creix en zones assolellades, però també podem trobar-la en zones ombrívoles i fresques. És una espècie de planta, típica de la Mediterrània, amb un creixement molt ràpid. Generalment, brollen a la primavera, després d’un període de pluges seguides de temperatures càlides. L’espàrrec de marge, és el brot tendre comestible de la planta.

El contingut de l’espàrrec blader és molt baix en sal, i les seves propietats diürètiques són conegudes per incloure en dietes d’aprimament. A més, és un dels millors antioxidants naturals per al nostre organisme.

 

Remenat d’espàrrecs de marge

 

Gràcies al seu gran sabor són ideals per fer remenats i truites. Si vols preparar un remenat d’espàrrecs, és molt senzill. L’important és disposar d’una matèria primera.

Ingredients

  • 1 manat d’espàrrecs de marge frescos
  • 3 ous
  • 30 ml de llet
  • Oli d’oliva
  • Sal

 
Renta bé els espàrrecs i eixuga’ls amb paper de cuina. Si són gruixuts talla i retira la part de la tija més dura, i talla la resta a trossos. Bat els ous i afegeix la llet. A continuació, afegeix els espàrrecs en una paella i salteja durant uns minuts fins que quedin daurats. Afegeix els ous i remena tot sense parar evitant que s’enganxi a la paella. Afegeix una mica de sal i retira-ho de la paella quan tot estigui quallat i sense líquid.

 

Carxofes arrebossades de Can Carola

Carxofes arrebossades de Can Carola

by Restaurant Can Carola | febr. 25, 2021 | Cuina de temporada, Receptes de cuina tradicional catalana

Estem en plena temporada de carxofes i a Restaurant Can Carola ens encanta aprofitar-les de totes les maneres! És el producte estrella dels pròxims mesos! les carxofes se solen fer bullides amb un raig d’oli i una mica de sal o bé al forn amb oli, sal i vinagre. Però avui et proposem que coneguis les carxofes arrebossades, que queden molt tendres i sabroses per gaudir-les com a acompanyament o primer plat.
 

Com preparar carxofes arrebossades

 
Preparar les carxofes arrebossades és molt senzill. Només cal tenir una bona matèria primera! Per a saber si una carxofa està fresca és necessari comprovar l’estat de les seves fulles. Comprova que estiguin dures i atapeïdes, és a dir, que no estiguin soltes i tampoc toves.

Ingredients

  • 4 carxofes
  • sal
  • aigua
  • 1 ou
  • 100 g farina
  • 150 ml aigua
  • oli d’oliva per fregir

Prepara la barreja per arrebossar les carxofes en un bol amb la farina, l’ou, un pessic de sal i aigua ben freda fins a aconseguir una consitència fina. Per preparar les carxofes, talla la tija de cadascuna d’elles i despulla-la de totes les fulles verdes més dures. A continuació, tornar a tallar-les en làmines ben primes. I finalment, barreja cada tall amb el preparat de farina per arrebossar-les.

Només et queda posar les carxofes a la paella quan l’oli estigui ben calent, i fregir-les fins que quedin ben rossetes per tots els costats. Quan les treguis de la paella, caldrà treure l’excés d’oli posant-les en un plat amb paper de cuina.

Per maridar aquest plat tan saborós, podeu acompanyar-les amb una copa de vi blanc suau. Així, ja has provat les carxofes arrebossades? Són boníssimes!!

Si vens a dinar a Can Carola recorda a demanar-les! Com a restaurant amb hort propi, els ingredients dels plats de la nostra carta estan elaborats amb productes naturals i de gran qualitat. A més, si vols fer una passejada per L’Hortet Empordanès de Can Carola, trobaràs verdures i hortalisses fresques de temporada Km 0 i podràs fer la teva pròpia comanda!
 

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

by Restaurant Can Carola | oct. 15, 2020 | Productes de temporada, Receptes de cuina tradicional catalana

La cuina amb bolets és un dels grans plaers de la cuina catalana a la tardor. Després de recollir-los durant una jornada en els boscos més pròxims, els seleccionem per a preparar un dels plats més exquisits en la nostra carta: la vedella amb bolets!

Els grans protagonistes de la temporada solen ser molt variats: camagrocs, ceps, gírgoles, moixernons, rovellons, llenegues, orellanes, rovellons, rossinyols… Gràcies a la seva gran diversitat, també preparem des dels típics rovellons a la planxa amb all i julivert, fins a una deliciosa salsa de ceps per a acompanyar les nostres millors carns.

Però avui volem que coneguis una mica més sobre la preparació de la vedella amb bolets.

 

Com preparar un deliciós plat de vedella amb bolets

 

Ingredients

  • 1/2 kg de filets de vedella
  • 1 kg de bolets (tria les que més t’agradin)
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 12 ametlles torrades
  • Oli d’oliva
  • 1 gra d’all
  • Julivert
  • Sal
  • Farina
  • 1 got de vi blanc

 

Elaboració

  1. Enfarina els filets de vedella i assaona’ls. Els fregim en una paella i els apartem del foc quan estiguin daurats.
  2. A continuació, preparem el sofregit. Tala la ceba molt fina. Ofega-la en la paella amb el gra d’all picat. Afegim els tomàquets trossejats, sal i el got de vi.
  3. En una cassola a part, incorporem els filets de vedella i afegim el sofregit per sobre. Afegim una mica d’aigua fins a cobrir-ho tot i ho deixem coure a foc lent durant 15 minuts.
  4. Per a preparar la picada, afegim les ametlles, l’all i el julivert en un morter i ho triturem tot. Quan estigui llesta, la incorporem a la cassola.
  5. Finalment, ofeguem els bolets fins que estiguin daurats i els afegim a la carn. Deixa que la cocció acabi durant mitja hora més. I el menjar ja està a punt! Recorda deixar-ho reposar 5 minuts abans de servir-ho a la taula.

 

T’esperem ben aviat a Can Carola perquè tastis el millor plat de vedella amb bolets! Bon profit!

 

Menú de tardor a Restaurant Can Carola

Menú de tardor a Restaurant Can Carola

by Restaurant Can Carola | set. 29, 2020 | Cuina de temporada

Ja fa uns dies que hem deixat enrere l’estiu i estrenem el nou menú diari de tardor de Restaurant Can Carola! Donem sortida als plats típics de temporada, on no falten els bolets!

Els bolets els fem servir durant tot l’any, però és especialment a la tardor quan més es gaudeixen. Parlem del plaer de trobar-los, rossinyols, ceps, gírgoles, xampinyons… i portar-los a la nostra cuina per preparar els plats més deliciosos de temporada!

 

Menú de tardor a Restaurant Can Carola

Et presentem el nostre menú de tardor a triar entre:

Primers plats

  • Canelons amb bolets, un plat molt estimat a la tardor, senzill i deliciós, que ús farà la boca aigua!
  • Remenat de bolets, un plat amb pocs ingredients però ben bo i gustós.

Segons plats

  • Vedella amb bolets és un d’aquells plats per sucar-hi pa! És un plat molt popular no falta mai a la casa nostra.
  • Entrecot amb salsa de ceps. L’entrecot amb un acompanyament magnífic! La salsa de ceps és tan especial que és impossible resistir-se!

El menú inclou pa, vi i aigua.

A més del menú de tardor, també disposeu d’altres plats de temporada a la carta, com els peus de porc a l’estil Can Carola, el platet de calamars amb carxofes i mandonguilles o les carxofes a la brasa!

Et recordem que a Can Carola disposem d’hort propi! Per tant, tots els ingredients dels nostres plats estan elaborats amb productes frescos de gran qualitat. Durant la tardor, L’Hortet Empordanès de Can Carola, disposem de verdures i hortalisses de temporada com albergínies, carabasses, coliflor, carxofes. Aprofita per gaudir del millor sabor de la tardor a Restaurant Can Carola!

 

Passejades per l’hort de Can Carola

Passejades per l’hort de Can Carola

by Restaurant Can Carola | jul. 14, 2020 | Cuina de temporada

En els darrers anys, la demanda de productes ecològics i de proximitat en els restaurants amb hort propi ha crescut amb l’afany de mantenir una bona salut. i, alhora, consumir productes de qualitat respectuosos amb el medi ambient.

Des del passat mes de juny, aquesta alternativa sostenible també ha arribat a Can Carola!. Produïts a partir d’una agricultura respectuosa amb el medi ambient, el nostre restaurant amb hort propi disposa de productes del nostre hort per a elaborar plats de gran qualitat gastronòmica.

 



Restaurant amb hort propi. De l’hort a la taula!

 

El consum de productes frescos del nostre hort ha tingut una gran acollida entre els nostres clients per diverses raons:

  • Són productes saludables, ja que contenen més nutrients i vitamines per l’ús de fertilitzants naturals.
  • No contenen químics ni plàstics, que deixen residus tòxics en els aliments perjudicials per a la nostra salut.
  • Els nostres productes ecològics conserven tot el seu sabor, ja que respecten el cicle de creixement que la planta necessita per a completar la seva maduresa.
  • A més, són productes respectuosos amb el medi ambient, ja que la nostra agricultura ecològica fertilitza la terra i redueix la contaminació de l’aigua i l’aire.

 

Productes frescos acabats de collir

 

Com a restaurant amb hort propi, els ingredients dels plats de la nostra carta estan elaborats amb productes naturals i de gran qualitat. Si vols fer una passejada per L’Hortet Empordanès de Can Carola, trobaràs verdures i hortalisses fresques de temporada Km 0, com ara a l’estiu, amb albergínies, cebes, enciams, pebrots verds, tomàquets, carabassons i remolatxes.

A més, amb L’Hortet Empordanès de Can Carola també tens l’opció de fer una comanda dels nostres productes de proximitat i rebre’ls a casa trucant al Tel. 659.323.275! Un plaer per la vista i el paladar!

 

 

Ja et fa venir gana? A nosaltres també! Si ens vols visitar estem a Vila-sacra (Girona), a només 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), un lloc ideal per dinar o sopar en un lloc tranquil prop de la ciutat!

Finalment, et volem recordar que a Restaurant Can Carola comptem amb totes les mesures generals de seguretat, prevenció i higiene perquè dinis amb tranquil·litat al nostre restaurant amb:

  • Taules reubicades, tant a l’interior del restaurant com a les terrasses, per a respectar les distancia i atendre els clients amb seguretat.
  • Col·locació de gels hidroalcohòlics a l’entrada del restaurant i realització de desinfeccions periòdiques dels elements i sales del restaurant.
  • Control de l’aforament quan sigui necessari.

T’esperem!

 

Next Entries »

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Menú del Calçot a Can Carola
  • Menú diari i per a grups
  • Graellada de carns a la brasa
  • Cuina casolana en un ambient acollidor
  • Calamars a la planxa amb all i julivert

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Telèfon

+34 972 67 35 08

+34 636 143 744

cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2024 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de Privadesa | Política de Cookies
Gestiona la teva privacitat
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.
Funcional Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
Veure preferències
{title} {title} {title}