La botifarra a la brasa acompanyada amb mongetes seques és un dels plats més populars de la gastronomia tradicional catalana.
Hi ha qui prepara aquest plat en una paella. No obstant això, no hi ha dubte que el secret d’aquest plat tan deliciós és la qualitat dels ingredients i la seva preparació en la barbacoa.
Com es prepara la botifarra a la brasa?
T’expliquem com preparar la botifarra acompanyada mongetes seques.
Ingredients
4 botifarres
500gr de mongetes seques o del ganxet
1 ceba
2 dents d’alls
Julivert
Oli
Sal
Preparació
En pocs passos podràs preparar botifarra a la brasa amb mongetes seques, així que para molta atenció al que has de fer:
Primer has de coure les mongetes, encara que també pots comprar-les ja llestes; això sí hauràs de rentar-les i escórrer-les molt bé.
Col·loca les mongetes en una paella amb all i una mica de julivert.
Posa les botifarres a les brases.
Pots anar punxant amb una forquilla o escuradents. Una vegada que estiguin daurades, reserva.
En una paella amb una miqueta d’oli i els alls picats, col·loca les mongetes ja llestes. I salta fins que agafin el sabor.
Pica el julivert i escampa’l per sobre de les mongetes durant uns instants i retira del foc.
Col·loca en un plat les mongetes bé calentes i la botifarra. I llest!
El temps de preparació de la botifarra a les brasa és de 10 a 15 minuts.
Consell: Recorda que si cuines les mongetes crues, és recomanable posar-les en remull durant tota la nit. Al matí cou-les durant 45 minuts en una olla amb suficient aigua, afegeix-li ceba, una mica d’oli i sal.
Els cigrons a la catalana és un d’aquells plats de la cuina catalana que es manté generació rere generació. Ja els cuinaven les nostres mares i àvies, ja que per mantenir una dieta equilibrada és indispensable introduir el llegum en el nostre menú setmanal.
Els llegums són rics en hidrats de carboni i proteïnes, i ajuden a mantenir l’energia que el cos necessita per a moure’ns! A més, són font de vitamines com la vitamina B i la vitamina I. També ens aporten minerals com el potassi, el calci, el fòsfor i el magnesi. Per tant, gràcies al seu gran poder nutritiu, és habitual consumir-los de forma freqüent, entre 2 i 4 vegades a la setmana.
¿Sabies que quan consumim llegums l’índex glucèmic en sang és baix? Per això, són molt recomanables per a les persones diabètiques, ja que ajuden a mantenir de forma més estable els nivells de sucre en sang. També són un aliat perfecte per a combatre el restrenyiment gràcies a la seva gran aportació de fibra.
Com veus, no hi ha excuses per no consumir llegums! Tot són beneficis per a la nostra salut! Així i tot, sabem que poden provocar gasos, però per a tot hi ha un remei! Alguns secrets per a evitar-ho són perdre una infusió digestiva després de menjar-ne, com la camamilla o la menta poliol, o bé afegir condiments durant la seva cocció, com la farigola, l’anís o el romaní per facilitar la digestió i reduir l’acumulació de gasos.
Cigrons a la catalana amb tomàquet i gamba
Avui volem destacar un dels nostres llegums favorits: els cigrons. A Can Carola els cuinem amb tomàquet i gamba, un plat boníssim i saludable inclòs en el nostre menú diari.
Si els voleu cuinar a casa, és molt senzill. Us recomanem comprar cigrons ja cuits i aprofiteu a cuinar una bona salsa amb brou de verdura o peix. Necessitareu:
Cigrons cuits
Gambes
Ceba
All
Tomàquets madurs
Brou de peix
Julivert fresc
Oli d’oliva
Pebre negre
Sal
Primer podeu fer el sofregit amb ceba, el tomàquet i l’all picat. Quan tingueu la salsa feta, afegiu els cigrons i el brou de peix, i deixeu que faci xup xup uns deu minuts. Finalment, afegiu les gambes senceres i el julivert picadet. I, en pocs minuts, ja estarà llest! Recorda deixar que reposi tot durant un parell de minuts abans de servir al plat. Que vagi de gust!
Vols conèixer quins són els plats típics de la cuina catalana? Continua llegint!
Plats típics de la cuina catalana en Can Carola
A Can Carola ens agrada mantenir els bons costums i, per això, elaborem els plats típics de la gastronomia catalana en el nostre restaurant.
Callos a la catalana
Els callos, és un dels plats més típics de la cuina catalana. Ens apassionen! La recepta de cap i pota, o budell a la catalana, és molt antiga, com diem els catalans “Budell,” ja que és amb això mateix amb el que s’elabora aquest plat, popularment conegut com a ‘Callos’. Es cuinen amb els budells de la vedella, o també amb les de xai, que són molt més fines.
Peus de porc
Els peus de porc és un dels plats més exquisits de la cuina catalana, amb una llarga tradició en el nostre restaurant. És un plat que agrada en totes les seves formes, a la brasa, gratinats, estofats amb salsa o al forn… però en Restaurant Can Carola els cuinem mantenint la recepta de tota la vida, tal com es feien els nostres avantpassats, i us assegurem que estan per a xuclar-se els dits!
Escalivada
L’escalivada es prepara amb hortalisses mediterrànies, albergínia, pebrot vermell o ceba, a la brasa o al forn, servides en tires fredes i amanides amb oli d’oliva. Aquest és un plat que serveix d’entrant, o sobre una torrada de pa amb tomàquet, i que se serveix en molts dels restaurants de cuina catalana a Girona.
Caragols a llauna
Els caragols a la llauna són una especialitat culinària típica de la gastronomia catalana. El plat s’elabora amb caragols de terra, que es cuinen en una safata de llauna gran i que s’acompanyen amb una salsa casolana.
Plat de calamars, carxofes i mandonguilles
Plat de calamars, carxofes i mandonguilles, un plat de mar i muntanya que segur us agradarà. La senzillesa de la seva elaboració converteix a aquest platet en una combinació molt casolana, típica de la cuina tradicional catalana. La mandonguilla és habitual a Catalunya, gairebé sempre acompanyada amb salsa però també amb altres productes molt agraïts com la sépia o les carxofes, obtenint així una de les elaboracions més gustoses i peculiars de la nostra cuina.
La temporada d’espàrrecs de marge verds, s’estén des de març fins a maig, tot i que també hi ha varietats que s’estenen fins al juny per degustar-los de mil maneres: en amanides, en cremes, amb ous, arrebossats, etc. És una de les meravelles gastronòmiques de la cuina catalana en primavera!
Els espàrrecs de marge són altament saludables per a la nostra dieta, ja que contenen un 94% d’aigua i són una bona opció per alliberar toxines. Contenen vitamines A, C i E, a més de calci, ferro i magnesi. És una de les verdures més saboroses i senzilles de preparar, sigui al vapor o a la planxa, combinats amb carn o remenats amb altres ingredients.
On es cultiven els espàrrecs de marge?
L’esparreguera borda o silvestre creix en zones assolellades, però també podem trobar-la en zones ombrívoles i fresques. És una espècie de planta, típica de la Mediterrània, amb un creixement molt ràpid. Generalment, brollen a la primavera, després d’un període de pluges seguides de temperatures càlides. L’espàrrec de marge, és el brot tendre comestible de la planta.
El contingut de l’espàrrec blader és molt baix en sal, i les seves propietats diürètiques són conegudes per incloure en dietes d’aprimament. A més, és un dels millors antioxidants naturals per al nostre organisme.
Remenat d’espàrrecs de marge
Gràcies al seu gran sabor són ideals per fer remenats i truites. Si vols preparar un remenat d’espàrrecs, és molt senzill. L’important és disposar d’una matèria primera.
Ingredients
1 manat d’espàrrecs de marge frescos
3 ous
30 ml de llet
Oli d’oliva
Sal
Renta bé els espàrrecs i eixuga’ls amb paper de cuina. Si són gruixuts talla i retira la part de la tija més dura, i talla la resta a trossos. Bat els ous i afegeix la llet. A continuació, afegeix els espàrrecs en una paella i salteja durant uns minuts fins que quedin daurats. Afegeix els ous i remena tot sense parar evitant que s’enganxi a la paella. Afegeix una mica de sal i retira-ho de la paella quan tot estigui quallat i sense líquid.
L’esmorzar és l’àpat més important del dia, encara que no ho tinguem gaire en compte amb les presses del matí o perquè no hi estem acostumats! Però començar el dia amb energia no té preu, i això ja ens ho deien les mares en més d’una ocasió ; )
A Restaurant Can Carola reivindiquem mantenir els bons costums amb un autèntic esmorzar de forquilla, per començar el dia amb energia i afrontar la jornada amb millors calories.
L’esmorzar de forquilla sol ser un esmorzar contundent calòricament. Per això sol lluir molt més a l’hivern, però també és costum prendre’l de bon matí abans de fer una llarga excursió. Tradicionalment, se sol prendre acompanyat d’un bon porró de vi o cervesa.
Esmorzar de forquilla, l’àpat més complet del dia
Així doncs, per no prendre els bons costums, pots començar amb un plat d’embotits de la casa i continuar amb altres opcions per gaudir d’un esmorzar amb forquilla com cal:
Sempre pots acompanyar qualsevol d’aquests plats amb una torrada de pa de pagès amb tomàquet!
Recorda que, des del passat 21 de desembre, obrim cada dia a dos quarts de 8 per oferir-vos esmorzars de forquilla! De dilluns a divendres fem un menú variat, econòmic i amb productes de qualitat. A més, oferim una àmplia carta de plats de cuina tradicional catalana i de temporada en un ambient tranquil i acollidor.
També et volem recordar que a Restaurant Can Carola comptem amb totes les mesures generals de seguretat, prevenció i higiene perquè facis els teus àpats amb total tranquil·litat amb:
Taules reubicades, tant a l’interior del restaurant com a les terrasses, per a respectar les distancia i atendre els clients amb seguretat.
Col·locació de gels hidroalcohòlics a l’entrada del restaurant i realització de desinfeccions periòdiques dels elements i sales del restaurant.
Aquest any tant especial a Restaurant Can Carola hem pensat fer el Menú de Sant Esteve perquè el pugueu gaudir com a casa, en companyia i tot l’amor dels que estimeu. I per a que no tingueu que cuinar aquests dies, també disposem de plats per emportar. Bones Festes!
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.
Funcional
Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.