Els peus de porc és un plat típicament català, i dels més exquisits, amb una llarga tradició a casa nostra. Certament és un menjar que agrada de totes les maneres, a la brasa, gratinats, estofats amb salsa o al forn… Però a Can Carola els cuinem mantenint la recepta de tota la vida, tal com es feien abans, i us assegurem que estan per llepar-se els dits!
Peus de porc a la catalana: una recepta d’aquelles d’abans
Per a l’elaboració dels peus de porc a la catalana necessitarem els següents ingredients:
Si no ho estan, partim els peus en quatre trossos i els rentem. Els posem a bullir amb força aigua durant 1 hora i mitja amb les herbes aromàtiques escollides i el pebre. Quan ja els tenim bullits, els reservem.
A continuació, podem començar amb la preparació dels bolets. Els netegen bé i, si són grossos, els partim pel mig. Els passem per la paella i els reservem.
En una cassola de fang preparem el sofregit amb els tomàquets madurs tallats a trossos i la ceba. La picada és un dels elements essencials en la cuina catalana que també acompanya els peus de porc en el moment de la seva cocció. Per això, afegim una picada d’alls, pa ratllat, julivert i ametlles durant el sofregit. Si ho preferiu, també podeu afegir una copa de vi ranci fins que el vi s’evapori. Quan ja tinguem el sofregit, incorporem els peus ja bullits a la cassola i els bolets, i ho deixem coure tot junt durant uns 10 -15 minuts.
Finalment, fem el toc corrector de sal i el plat ja està preparat per gratinar al forn.
Comencem l’any amb un dels plats estrella del nostre restaurant: el bacallà gratinat amb muselina d’all! Un bacallà deliciós que troba el seu punt d’identitat en la muselina d’all, amb un gust molt propi de la nostra terra.
Gaudeix del bacallà gratinat amb muselina d’all a Can Carola
El bacallà és un plat d’una gran tradició i valor gastronòmic i un dels protagonistes indiscutibles de la nostra cuina catalana. A més, és un dels peixos més apreciats per la seva qualitat en proteïnes i les seves poques calories. Actualment, gràcies al seu sabor tan singular i la seva textura, és un dels peixos més consumits en els millors restaurants de l’Alt Empordà.
A Catalunya és popular preparar el bacallà amb samfaina, però avui volem presentar-vos un dels plats més gustosos del nostre restaurant: el bacallà amb muselina d’all. Així doncs, el nostre bacallà es presenta amb una muselina d’all, una combinació deliciosa que et farà voltar cap per avall!.
Independentment del tipus de preparació que fem amb el bacallà, un dels aspectes més importants és el dessalat i la rehidratació del bacallà per a garantir la seva qualitat i el sabor del plat. I aquest, és un dels aspectes que millor ens diferencien amb aquest plat. Presentar el bacallà al seu punt perquè no quedi ni massa insípid ni massa salat.
A Restaurant Can Carola oferim una cuina tradicional catalana familiar, amb una llarga trajectòria en el món de l’hostaleria i la restauració, consolidat com una de les principals ofertes gastronòmiques de la comarca posant l’èmfasi en la qualitat dels nostres productes.
Si vols dinar en un ambient acollidor per gaudir dels nostres plats, no dubtis a fer-nos una visita! Disposem de diferents espais per a grups i colles a Vila-sacra (Girona), a tan sols 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), ideal per reunir-vos en un lloc tranquil prop de la ciutat!
La temporada de carxofes ja ha arribat a Restaurant Can Carola! Una de les claus de la bona gastronomia és disposar d’una matèria primera de qualitat. Per això, a Can Carola oferim un dels plats de temporada més deliciosos del moment: les carxofes a la brasa!
Temporada de carxofes a la brasa
Un dels productes estrella de temporada és la carxofa, una flor comestible amargant, però deliciosa! La carxofa és una verdura d’hivern molt mediterrània que es cull cada temporada a Catalunya, concretament entre els mesos de novembre a maig.
Destaca pels seus grans beneficis per a la salut, amb un contingut calòric molt baix i una gran aportació al nostre organisme en hidrats de carboni, proteïnes, minerals (potassi, magnesi, ferro..) i vitamines A, C, B1 i B3.
Si ets un amant de les carxofes a la brasa, vine a Can Carola! Tastaràs les carxofes a la brasa més tendres i gustoses de la comarca!
Aquí et deixem una recepta molt senzilla i gustosa perquè gaudeixis d’aquest plat saludable i exquisit!
Ingredients:
3 carxofes
sal
pebre
oli d’oliva
Elaboració:
Talla els tronxos de les carxofes.
Renta-les bé i escorre-les.
Treu algunes de les fulles externes més endurides.
Afegeix sal i pebre entre les fulles.
Afegeix a cadascuna de les carxofes un rajolí d’oli d’oliva.
Pots cuinar-les al forn, al microones (uns 10 minuts amb potència màxima) o a la brasa sobre una graella durant uns 30 minuts, fins que les fulles externes s’obrin i comencin a socarrimar.
Les carxofes es mengen amb les mans, arrencant fulla a fulla i mossegant la part inferior, fins a arribar al cor, la part més tendra i deliciosa!
Us comença a venir gana? A nosaltres també! Visita’ns aviat! 🙂 Estem a Vila-sacra (Girona), a tan sols 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), un lloc ideal per dinar o sopar en un lloc tranquil prop de la ciutat!
Arriba el moment ideal per celebrar dinars o sopars amb els nostres Menús de Nadal per a grups i empreses! Si esteu cercant un restaurant prop de Figueres on reunir-vos, Can Carola és el vostre lloc! Us ho posem molt fàcil, podeu escollir entre 8 menús de Nadal amb plats especials i productes de temporada!
Plats dels menús de Nadal per a grups i empreses
Durant el mes de desembre, inclòs el dia de Reis, a Can Carola us oferim diverses opcions a escollir de menús de Nadal perquè celebreu els vostres sopars o dinars d’empresa, reunions familiars o trobades amb amics!
Nadal és temps de tradicions i la nostra taula nadalenca és molt rica i variada! Alguns dels plats que mai falten durant aquesta època tan especial de l’any són el magret d’ànec, els canelons casolans, la galta de porc rostida, la vedella amb bolets, la graellada de carns, els carpaccios, els peixos, l’assortiment de patés o el perfil de gla.
Cuina tradicional catalana i productes de temporada
Can Carola som un restaurant de cuina tradicional catalana familiar amb una llarga trajectòria en el món de l’hostaleria i la restauració.
Sempre oferim una àmplia carta de plats de cuina tradicional catalana i de temporada de qualitat, en un ambient tranquil i acollidor. Obrim cada dia a les 8 del matí per oferir esmorzars de forquilla. Elaborem tots els nostres plats amb una selecció d’ingredients de la nostra terra (entre el Ripollès i l’Alt Empordà).
Disposem de diferents espais per al vostre sopar de Nadal per a grups i empreses a Vila-sacra (Girona), a tan sols 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), ideal per reunir-vos en un lloc tranquil prop de la ciutat!
Feu la vostra reserva pels dinars o sopars de Nadal al més aviat possible! Us esperem!
Després de l’arribada de les pluges aquesta tardor, a Restaurant Can Carola ja hem començat a omplir el nostre rebost per gaudir dels millors bolets de l’Alt Empordà!
Rossinyols, camagrocs, rovellons, pinetells, trompetes de la mort, l’ou de reig…els bolets es diferencien pel seu aspecte i textura. Tot i que els gustos poden ser variats, a Catalunya ens agraden els bolets carnosos, però també hi ha determinats bolets que destaquen a la nostra cuina, com els rovellons i els pinetells.
Temporada de bolets
Els Rovellons són similars als pinetells, però aquests últims prenen una tonalitat ataronjada més intensa i on el color del làtex és púrpura-violaci.
La cuina catalana ha incorporat els rovellons acompanyats en diversos plats com la botifarra amb rovellons, la vedella amb rovellons o en plats de caça, arrossos i sopes.
Rovellons a la llauna
Ingredients
1/2 kg. de rovellons
sal i pebre
oli d’oliva verge extra
2 dents d’alls
una mica de julivert
Preparació
Netegem amb molta cura els rovellons amb paper de cuina una mica humit i, un cop secs, els anem tallant un trosset del peu.
Seguidament, els col·loquem en una llauna (que és una placa especial pel forn) amb el peu cap amunt. Els salem i afegim un raig d’oli d’oliva. Finalment els posem al forn, prèviament escalfat entre 175 i 200 °C, aproximadament durant uns 20 minuts. Recorda no passar-te molt de temps, ja que els bolets solen perdre molta l’aigua i podrien quedar massa secs.
Uns minuts abans de treure’ls, afegim la picada l’all i julivert, preparada prèviament amb un raig d’oli d’oliva.
Serviu-los de seguida, ben calents, ja que és com més bons estan! També pots afegir un bon raig d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal i pebre al gust.
Els rovellons també són molt bons fets a la brasa, on la preparació pot ser la mateixa tant si els fas a la llauna, a planxa o fregits.
El cap i pota (callos) és un plat tradicional de Catalunya basat amb el cap, la pota i la tripa de la vedella guisades amb un bon sofregit i una bona picada. Ben aviat començarà el fred, i els plats amb més calories que no vénen massa de gust a l’estiu començaran a entrar a la nostra cuina en temps de tardor.
En primer lloc, renta bé els ingredients i posa a bullir la tripa sola afegint un polsim de sal i les herbes aromàtiques. Quan faci 30 minuts de cocció, afegeix el capipota i porta-ho a bullir 30 minuts més.
A continuació farem un bon sofregit. Primer afegirem la ceba, l’all, el pebre verd i el vermell, les albergínies i després els tomàquets, durant uns 15 minuts, fins que faci xup xup.
Finalment, per lligar bé la salsa, afegirem uns quants cullerots del brou fins que ho cobreixi tot i a continuació la picada. Retoqueu el gust amb un polsim de sal i pebre.
Ingredients
750 grams de calls precuits i blanquejats
2 tomàquets
3 cebes
6 dents d’all
1 tros de pebrot verd i vermell
2 albergínies
8 cullerades soperes d’oli d’oliva
1 polsim de farigola
1 polsim de sal i pebre
Brou curt
2 fulles de llorer
1 branca de romaní
1 branca d’api
3 branques de farigola
1 Porro (només les fulles verdes)
2 pastanagues
1 ceba
2 claus d’olor
250 mil·lilitres de vi blanc sec
1 cullerada de postres de sal gruixuda
Can Carola som un restaurant de cuina tradicional catalana familiar amb una llarga trajectòria en el món de l’hostaleria i la restauració, consolidat com una de les principals ofertes gastronòmiques de la comarca.
Ens trobareu a tan sols 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), ideal per apropar-vos a un lloc tranquil i amb espai prop de la ciutat. Contacta amb nosaltres per a més informació sobre el menú per a grups.
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.
Funcional
Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.