by Restaurant Can Carola | oct. 7, 2022 | Cuina de temporada
La botifarra (del botifarra) és un embotit fresc compost de carn picada de porc condimentada amb sal, pebre i altres espècies. Té un sabor molt deliciós i particular, de manera que combina a la perfecció amb una gran quantitat de plats. La botifarra a la brasa és un d’embotits favorits per cuinar a la brasa a Catalunya. Si vols menjar botifarra a la brasa a prop de Figueres visita’ns al restaurant Can Carola!
Botifarra a la brasa
La botifarra es prepara amb trossos de carn magra de llom de porc picada, sal i pebre negre. Aquesta barreja s’amassa manualment i després s’emboteix en intestins gruixuts o budells de porc. A continuació es marca l’intestí amb fil gruixut de cotó i se separa en diferents botifarres, sense tallar, enrotllant cadascuna amb la panxa. Finalment, es deixen reposar sobre paper absorbent i es refrigeren. També és comú afegir altres condiments, com julivert i all picats, o bolets picats, cansalada magra o mel, entre altres.
La botifarra dolça, o de Girona, és una botifarra fresca, que conté mel al seu interior i és agredolça.
A més de les botifarres fresques, que es rosteixen just abans de ser servides i es consumeixen senceres, també podem trobar les botifarres cuites:
- la blanca: feta de carn magra.
- la d’ou: conté carn magra i ou, típica de l’època de Carnaval.
- la negra: en què es combinen les carns magres amb sang de porc.
En definitiva, una de les formes més delicioses de cuinar la botifarra és fer-la a la brasa acompanyada de mongetes seques, des d’on absorbeix un sabor excel·lent, a més d’adquirir un alt valor nutricional. Les botifarres tenen una textura molt agradable i no requereixen molt de temps de cocció, cosa que fa que siguin més senzilles de preparar.
Visita’ns a Restaurant Can Carola per menjar botifarra a la brasa! Us esperem! Estem al Carrer Castelló, 66 de Vila-Sacra (GIRONA).
by Restaurant Can Carola | set. 3, 2022 | Cuina de temporada
Saps on pots menjar plats típics de cuina catalana prop de Figueres? Si vols trobar un restaurant amb menjar típic català i amb els plats més tradicionals de la gastronomia catalana, visita Can Carola!
En els nostres plats típics de la cuina catalana sempre hi trobràs una diversa varietat d’ingredients de qualitat de la dieta mediterrània, com els arrossos, les hortalisses, els llegums, els bolets, carns i peixos, l’oli d’oliva, etc.
Plats típics de la cuina catalana a Restaurant Can Carola
Aquests són alguns dels millors plats de cuina catalana que podràs tastar a Can Carola:
Carxofes arrebossades
Et proposem que tastis les carxofes arrebossades de Can Carola, tendres i molt gustoses per a gaudir-les com a acompanyament o primer plat.
Vedella amb bolets
Un dels plats més exquisits de la nostra carta, és la vedella amb bolets: amb ceps, gírgoles, moixernons, rovellons, rossinyols… Gràcies a la gran diversitat d’aquest producte de temporada també preparem com a plat únic els rovellons a la planxa amb all i julivert.
Cargols a la llauna
Els cargols a la llauna es poden preparar a la brasa o al forn. A Girona diem que els cargols no s’agafen, sinó que ‘es cacen’!. També els pots tastar en altres plats de la nostra carta, com els cargols amb peus de porc, amb conill i sípia, amb calamars o amb pop.
Trinxat de la Cerdanya de col i patata amb cansalada
Un plat calorífic, perfecte per menjar durant l’hivern, encara que també es pot gaudir durant tot l’any!
Botifarra a la brasa amb mongetes seques
La botifarra a la brasa acompanyada amb mongetes seques és una combinació única dels plats típics de la cuina catalana. El seu gust i aroma són irresistibles!
Cigrons a la catalana
Un plat imprescindible de la nostra carta de menú diari. Ja els cuinaven les nostres mares i àvies!, no hi ha excuses per no consumir cigrons a la catalana! Tot són beneficis per a la salut i el paladar!
by Restaurant Can Carola | gen. 24, 2022 | Cuina tradicional catalana, Productes de temporada
Hi ha ganes de calçots? Si vols tastar una autèntica calçotada on no hagis de cuinar, ni fer olor de fum, ni preocupar-te a fer la salsa romesco, visita Restaurant Can Carola per menjar els millors calçots de temporada km0!
La nostra tradició
El calçot és una ceba prima i suau que es planta i s’arrenca diverses vegades al llarg del seu creixement per amuntegar la terra als brots abans de ser rostida. El nom té el seu origen en el mètode de cultiu: semienterrada a la terra (les cebes han de sentir les campanes, segons els agricultors), ja que els brots són blancs i delicats.
La llegenda explica que va ser descoberta per un agricultor de Valls, Tarragona, anomenat “Xat de Benaiges” els darrers anys del segle XIX, que va cuinar els delicats brots d’una antiga ceba especialment cultivada per ser cuinada.
La calçotada va aconseguir un ampli públic a principis del segle XX, quan es va convertir en un dinar habitual en festes de moltes famílies.
No obstant això, a mitjans del segle XIX, la calçotada no va experimentar una expansió significativa fins que la Penya Artística de l’Olla va organitzar les seves famoses calçotades, a les quals acudien destacades personalitats del món artístic i cultural de Barcelona.
Com es preparen els calçots?
És fonamental tallar les fulles verdes i les arrels a la mida abans de rostir-los, ja que després es poden col·locar a les graelles a foc alt. Quan estan fets, s’emboliquen en paper de diari per conservar la calor.
Quina és la millor època per menjar calçots?
A mitjans de gener és quan comença la temporada alta de calçots.
Els calçots es porten a la taula ben calents, encara embolicats en paper de diari perquè conservin la calor i es col·loquen en una rajola, on tots esperen ja amb una llesca de pa amb tomàquet i una terrina de salsa romesco per començar a gaudir-ne!
Qui vulgui calçots el dia de la Fira del Calçot de Vila-sacra, caldrà que els encarregui abans del diumenge 6 de març!
by Restaurant Can Carola | nov. 24, 2021 | Cuina tradicional catalana, Productes de temporada
L’entrecot de vedella és un plat deliciós i nutritiu, perfecte per a menjar qualsevol dia de la setmana. A Restaurant Can Carola preparem l’entrecot de vedella de la Vall a la brasa acompanyat d’una cremosa salsa de ceps. La salsa es fa amb una mescla de ceps frescos, la qual cosa li dona un sabor intens. Aquest plat pot acompanyar-se amb unes patates a la brasa o amb arròs.
Vine a Restaurant Can Carola i prova-ho tu mateix/a! El nostre entrecot de vedella amb salsa de ceps, a més de deliciós i nutritiu, és perfecte per a gaudir-lo qualsevol dia de la setmana!
Si vols saber com preparar aquest plat tu mateix/a des de casa, continua llegint!
Com preparar entrecot de vedella amb salsa de ceps
Ingredients:
- Entrecot de vedella
- Ceps frescos
- Ceps secs
- Ceba
- All
- Mantega o margarina
- Farina
- Llet
- Vi blanc sec o brou de carn
- Sal i pebre al gust
Elaboració:
- En una paella, fon la mantega o margarina a foc mitjà.
- Afegeix la ceba i l’all, i cuina-la fins que s’estovi.
- Afegeix els ceps frescos i els secs, i cuina durant uns cinc minuts, removent de tant en tant.
- Empolvora amb farina i afegeix la llet i el vi blanc (o el brou de carn). Assaona amb sal i pebre, i cuina fins que la salsa hagi espessit.
- Posa l’entrecot a la graella o a la planxa durant uns quatre minuts per cada costat, o fins que estigui cuit al seu gust.
- Finalment, serveix-lo amb la salsa de ceps per damunt.
A Restaurant Can Carola oferim una gran varietat de plats típics de la gastronomia catalana, perfectes per a gaudir qualsevol dia de la setmana! Trobareu el nostre restaurant a tan sols 11 minuts de Figueres (7,2 km per la carretera de Vila-sacra), ideal per apropar-vos a un lloc tranquil i amb espai prop de la ciutat.
by Restaurant Can Carola | ag. 25, 2021 | Cuina de temporada
El Xuletó gallec de vedella es prepara amb vedells nascuts i criats a Galícia de forma exclusiva i procedents de races autòctones. Aquesta peça destaca pel seu sabor intens, tendresa i suculència. La forma més clara de reconèixer l’alimentació sana i natural d’aquests vedells, és el greix que cobreix la peça. A més, també podem distingir el color blanc o groguenc del greix, aquesta última en vedells adults que han estat aliments en pastures verdes i fresques.
Si vens a Restaurant Can Carola a menjar no et pots perdre aquest deliciós plat!
Com es prepara la Xuletó gallec?
En general, la Xuletó gallec es pot preparar amb una peça de 400g per comensal. Avui, però, t’expliquem com preparar un Xuletó gallec d’1kg.
Ingredients
El primer que has de tenir en compte és que, si desitges preparar la recepta original de la costella gallec, has de comprar vedella de Galícia.
Per preparar-lo, aquests són els únics ingredients que necessitaràs:
- 1kg de Xuletó gallec
- patates
- 3 dents d’all
- sal
- pebre
Preparació
Segueix aquests passos per preparar el Xuletó gallec:
- Pica un gra d’all i col·loca-sobre de la costella per adobar i reserva.
- Talla les patates i posa-les a fregir en una paella amb abundant oli. Quan estiguin a punt, reserva-les.
- En una paella tipus “Carmela” col·loca dues cullerades d’oli i posa-ho a escalfar. Col·loca el costella gallec a la paella ben calenta, afegeix pebre i sal (si és gruixuda millor).
- Espera uns minuts i dóna-li la volta a la costella gallec. Has salpebrar per l’altre costat i espera un parell de minuts més.
- Quan estigui llest el chuletón gallec, serveix acompanyat de les patates fregides.
Consell: Si vols saber si la costella gallec que estàs comprant és l’adequat, fixa’t que tingui un color groguenc i uniforme. Això és indicatiu que l’alimentació i l’edat són les adequades.
by Restaurant Can Carola | juny 26, 2021 | Cuina de temporada
El carpaccio és un dels plats més típics de la gastronomia italiana i un dels entrants favorits de l’estiu per a tots els que ens visiten a Restaurant Can Carola. Si vols saber una mica més sobre aquest deliciós plat, pren nota de la recepta per a preparar-lo des de casa.
Com es prepara el carpaccio?
El carpaccio es prepara amb làmines superfines de carn o peix acompanyades de formatge parmesà i un adreç especial, encara que la recepta original és la de carn de bou com a base.
En l’actualitat, els peixos i mariscos també es poden preparar amb la recepta del carpaccio, com el salmó o el bacallà, quedarà igual de deliciós!
I si ets vegetarià, també pots preparar-ho amb bolets o fruites!
Com veus, el carpaccio es pot preparar amb una gran varietat de productes basi, encara que avui t’explicarem com es prepara la recepta original feta amb carn de vedella.
Ingredients
Compra els següents ingredients per a preparar el carpaccio:
- Rellom de vedella
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
- Tàperes
- Formatge Parmesà
- Mostassa en gra
Preparació
Aquests són els passos que has de seguir per a preparar el carpaccio:
- Introdueix el rellom de vedella en la nevera durant poc més d’una hora fins que comenci a congelar-se i solidificar-se.
- Una vegada que estigui semisòlid, amb l’ajuda d’un ganivet esmolat talla’l en làmines, el més fi que puguis.
- Col·loca en un plat a part un xorritó d’oli d’oliva amb sal i pebre i cobreix-ho amb les làmines de rellom.
- Amaneix el preparat amb una mica de tàperes, mostassa en gra i formatge parmesà al gust.
- Serveix el plat en fred.
Recorda preparar aquest plat amb molta cura, ja que es tracta d’un menjar en cru. Si ho prefereixes, sempre pots venir a Restaurant Can Carola i tastar el nostre deliciós carpaccio de bacallà! T’esperem!