La temporada d’espàrrecs de marge verds, s’estén des de març fins a maig, tot i que també hi ha varietats que s’estenen fins al juny per degustar-los de mil maneres: en amanides, en cremes, amb ous, arrebossats, etc. És una de les meravelles gastronòmiques de la cuina catalana en primavera!
Els espàrrecs de marge són altament saludables per a la nostra dieta, ja que contenen un 94% d’aigua i són una bona opció per alliberar toxines. Contenen vitamines A, C i E, a més de calci, ferro i magnesi. És una de les verdures més saboroses i senzilles de preparar, sigui al vapor o a la planxa, combinats amb carn o remenats amb altres ingredients.
On es cultiven els espàrrecs de marge?
L’esparreguera borda o silvestre creix en zones assolellades, però també podem trobar-la en zones ombrívoles i fresques. És una espècie de planta, típica de la Mediterrània, amb un creixement molt ràpid. Generalment, brollen a la primavera, després d’un període de pluges seguides de temperatures càlides. L’espàrrec de marge, és el brot tendre comestible de la planta.
El contingut de l’espàrrec blader és molt baix en sal, i les seves propietats diürètiques són conegudes per incloure en dietes d’aprimament. A més, és un dels millors antioxidants naturals per al nostre organisme.
Remenat d’espàrrecs de marge
Gràcies al seu gran sabor són ideals per fer remenats i truites. Si vols preparar un remenat d’espàrrecs, és molt senzill. L’important és disposar d’una matèria primera.
Ingredients
1 manat d’espàrrecs de marge frescos
3 ous
30 ml de llet
Oli d’oliva
Sal
Renta bé els espàrrecs i eixuga’ls amb paper de cuina. Si són gruixuts talla i retira la part de la tija més dura, i talla la resta a trossos. Bat els ous i afegeix la llet. A continuació, afegeix els espàrrecs en una paella i salteja durant uns minuts fins que quedin daurats. Afegeix els ous i remena tot sense parar evitant que s’enganxi a la paella. Afegeix una mica de sal i retira-ho de la paella quan tot estigui quallat i sense líquid.
L’esmorzar és l’àpat més important del dia, encara que no ho tinguem gaire en compte amb les presses del matí o perquè no hi estem acostumats! Però començar el dia amb energia no té preu, i això ja ens ho deien les mares en més d’una ocasió ; )
A Restaurant Can Carola reivindiquem mantenir els bons costums amb un autèntic esmorzar de forquilla, per començar el dia amb energia i afrontar la jornada amb millors calories.
L’esmorzar de forquilla sol ser un esmorzar contundent calòricament. Per això sol lluir molt més a l’hivern, però també és costum prendre’l de bon matí abans de fer una llarga excursió. Tradicionalment, se sol prendre acompanyat d’un bon porró de vi o cervesa.
Esmorzar de forquilla, l’àpat més complet del dia
Així doncs, per no prendre els bons costums, pots començar amb un plat d’embotits de la casa i continuar amb altres opcions per gaudir d’un esmorzar amb forquilla com cal:
Sempre pots acompanyar qualsevol d’aquests plats amb una torrada de pa de pagès amb tomàquet!
Recorda que, des del passat 21 de desembre, obrim cada dia a dos quarts de 8 per oferir-vos esmorzars de forquilla! De dilluns a divendres fem un menú variat, econòmic i amb productes de qualitat. A més, oferim una àmplia carta de plats de cuina tradicional catalana i de temporada en un ambient tranquil i acollidor.
També et volem recordar que a Restaurant Can Carola comptem amb totes les mesures generals de seguretat, prevenció i higiene perquè facis els teus àpats amb total tranquil·litat amb:
Taules reubicades, tant a l’interior del restaurant com a les terrasses, per a respectar les distancia i atendre els clients amb seguretat.
Col·locació de gels hidroalcohòlics a l’entrada del restaurant i realització de desinfeccions periòdiques dels elements i sales del restaurant.
Aquest any tant especial a Restaurant Can Carola hem pensat fer el Menú de Sant Esteve perquè el pugueu gaudir com a casa, en companyia i tot l’amor dels que estimeu. I per a que no tingueu que cuinar aquests dies, també disposem de plats per emportar. Bones Festes!
A Restaurant Can Carolatreballem cada dia per a portar-vos les millors postres casolanes preparades amb molta il·lusió! Com deia Josep Pla, “la cuina és el paisatge posat a la cassola”. I, certament, les postres és un d’aquells plaers que més gaudim a la taula!
Postres casolanes de la cuina catalana
Les receptes de postres catalanes són símbol de tradició i modernitat però, sobretot, de l’experiència i coneixement transmès de generació en generació. Les postres que us presentem avui ens porten acompanyant tota la vida. Si vols venir a provar-les, t’esperem a Can Carola! Estan d’allò més bones!
Mel i Mató
Una de les postres més saludables de la nostra cuina és la Mel i Mató. El secret més ben guardat d’aquesta postra, és disposar d’un bon mató i una bona mel. Si voleu preparar una mel i mató a casa podeu triar les marques que més us agradin.
La preparació és ben senzilla. Escull un mató, sigui de formatge de cabra o d’ovella, i talla’l a llesques repartides en plats individuals. A continuació, afegeix la mel per sobre. Per decorar, pots afegir unes quantes nous.
Crema catalana
La crema catalana és una de les postres més típiques de Catalunya. Es menja durant tot l’any, però que es consumeix especialment el dia de Sant Josep. És molt fàcil de fer a casa. Els ingredients són molt comuns i fàcils de trobar.
Per elaborar la crema necessitareu 1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 200 g de sucre, 40 g de midó de farina, pell de llimona i canyella en rama. Primer es posa a bullir 2/3 parts de la llet afegint un tros de la pell de llimona i un canonet de canyella. En un bol a part barregem els rovells dels ous i 1/3 part de la llet, el sucre i el midó. Després ho posem tot a la cassola quan la llet estigui molt calenta fins que comenci a espessir.
Quan ja la tingueu ben cuita podeu servir la crema en cassoletes de fang individuals.
Mató amb poma
Les postres de mató amb poma, és una de les postres més llamineres de la cuina catalana. Per fer-la a casa, escolliu el mató que més us agradi. La preparació de les pomes és ben senzilla. Peleu 2 pomes i talleu-les a daus. Les poseu a coure amb sucre i canyella a foc lent. Quan el sucre estigui desfet, la deixeu confitar a foc ben fluix durant 30 minuts. En acabar, acompanyeu uns talls de mató amb la poma per sobre. És una combinació deliciosa!
La carn a la brasa és una de les preparacions més populars a la nostra cuina. De fet, és un dels plats més demanats a la nostra cuina pels amants de la carn. Aquesta forma de cuinar té la seva pròpia tradició i identitat a Catalunya. I com a tradició, també acompanyem aquest plat tan deliciós amb d’altres molt significatius de la nostra cuina com els calçots, el pa amb tomàquet i l’allioli.
Per començar a cuinar carn a la brasa, el més important és disposar d’una bona matèria primera. A Can Carola comptem amb una excel·lent matèria primera amb millor carn gironina com la botifarra crua de pagès, la botifarra negre, les costelles i mitjanes de xai, els xoricets, pollastre, conill, etc.
Per acompanyar la carn la brasa és ideal una torrada de pagès amb pa amb tomàquet (amb un ruixat d’oli d’oliva extra), allioli casolà i, com a acompanyament, algunes verdures com pebrots escalivats, carxofes, tomàquets, xampinyons o patates.
Com preparar carn a la brasa
Per aconseguir uns bons resultats, el més important és mantenir l’equilibri entre la intensitat de les brases i el temps de cocció. També és imprescindible mantenir les brases a una temperatura constant mentre es faci la carn.
Ingredients
Carn variada (botifarra crua de pagès, botifarra negre, costelles i mitjanes de xai, xoricets, pollastre, conill, etc.)
Sal
Pebre
Allioli
Pa de pagès
Tomàquets
Elaboració
Prepara les brases, ja siguin de carbó o llenya.
Salpebre la carn abans de posar-la a la graella.
Segueix la cocció de cada producte per evitar que es cremi, ja que cadascun d’ells necessitarà una cocció diferent. Per exemple, el xai és una carn vermella que no ha de quedar poc feta. El punt ideal de cocció és ben feta per dins, i torrada o cruixent per fora sense arribar a cremar.
Finalment, també pots torrar el pa de pagès a la graella, així com les verdures. La combinació de l’aroma i el gust d’aquests ingredients és irresistible! T’esperem a Can Carola per menjar les millors carns a la brasa de l’Alt Empordà. Bon profit!
Avui us portem una recepta ben senzilla i original per donar la benvinguda a la primavera! L’amanida de formatge de cabra, una combinació deliciosa de fred-calent i molt gustosa!
Amanida de formatge de cabra
Ingredients
enciam variat
pinyons
nous
quadradets de codony
poma verda
rodelles de formatge de cabra
oli d’oliva verge extra
vinagre balsàmic
sal
Preparació
Comencem amb l’amanida. Primer de tot netegem l’enciam. Pots emprar enciam, escarola o bé alguna barreja d’amanides que combini ruca i canonges.
Un cop estigui ben net l’enciam, a continuació, anem afegint els ingredients en un bol amb els quadradets de codony, els pinyons, les nous i la poma tallada a daus. Si ho preferiu, també podeu substituir algun d’aquests ingredients amb un parell de tomàquets xerri tallats per la meitat i ceba cruixent.
Ja tenim preparada l’amanida. Ara ja podem anar preparant el formatge de cabra per gratinar-lo i posar-lo sobre l’amanida.
Emboliqueu el tros de formatge de cabra, amb un full de pasta filo i fregiu-lo en una paella amb oli d’oliva abundant. Quan estigui ben daurat, deixeu-lo sobre un paper absorbent fins que quedi ben eixut de l’excés d’oli. En acabar, emplateu l’amanida i afegiu el formatge daurat per sobre amb una mica de mel al gust.
Finalment, podeu feu una vinagreta a part, amb el vinagre i l’oli d’oliva. Barregeu en un bol l’oli d’oliva verge extra, el vinagre, les nous picades i sal, per acabar d’amanir al gust.
A Restaurant Can Carola disposem d’hort propi a Vila-sacra (Girona) amb verdures i hortalisses fresques per a l’elaboració dels nostres plats. De l’hort a la cuina! El nostre objectiu és disposar de la millor matèria primera per a aconseguir plats de gustosos i de qualitat, que mantenen totes les seves propietats i la màxima frescor!
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.
Funcional
Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.