972 67 35 08 / 636 143 744
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Restaurant Can Carola
  • Inici
  • Serveis
  • Carta de plats
    • Suggeriments
  • MENÚ PER GRUPS
    • Menú DIARI
  • Blog
  • Contacte
  • Català
  • Spanish
  • French
Select Page
Cigrons a la catalana, imprescindibles en el nostre menú diari

Cigrons a la catalana, imprescindibles en el nostre menú diari

by Restaurant Can Carola | maig 18, 2021 | Cuina tradicional catalana

Els cigrons a la catalana és un d’aquells plats de la cuina catalana que es manté generació rere generació. Ja els cuinaven les nostres mares i àvies, ja que per mantenir una dieta equilibrada és indispensable introduir el llegum en el nostre menú setmanal.

Els llegums són rics en hidrats de carboni i proteïnes, i ajuden a mantenir l’energia que el cos necessita per a moure’ns! A més, són font de vitamines com la vitamina B i la vitamina I. També ens aporten minerals com el potassi, el calci, el fòsfor i el magnesi. Per tant, gràcies al seu gran poder nutritiu, és habitual consumir-los de forma freqüent, entre 2 i 4 vegades a la setmana.

¿Sabies que quan consumim llegums l’índex glucèmic en sang és baix? Per això, són molt recomanables per a les persones diabètiques, ja que ajuden a mantenir de forma més estable els nivells de sucre en sang. També són un aliat perfecte per a combatre el restrenyiment gràcies a la seva gran aportació de fibra.

Com veus, no hi ha excuses per no consumir llegums! Tot són beneficis per a la nostra salut! Així i tot, sabem que poden provocar gasos, però per a tot hi ha un remei! Alguns secrets per a evitar-ho són perdre una infusió digestiva després de menjar-ne, com la camamilla o la menta poliol, o bé afegir condiments durant la seva cocció, com la farigola, l’anís o el romaní per facilitar la digestió i reduir l’acumulació de gasos.

 

Cigrons a la catalana amb tomàquet i gamba

 

Avui volem destacar un dels nostres llegums favorits: els cigrons. A Can Carola els cuinem amb tomàquet i gamba, un plat boníssim i saludable inclòs en el nostre menú diari.

Si els voleu cuinar a casa, és molt senzill. Us recomanem comprar cigrons ja cuits i aprofiteu a cuinar una bona salsa amb brou de verdura o peix. Necessitareu:

  • Cigrons cuits
  • Gambes
  • Ceba
  • All
  • Tomàquets madurs
  • Brou de peix
  • Julivert fresc
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

 
Primer podeu fer el sofregit amb ceba, el tomàquet i l’all picat. Quan tingueu la salsa feta, afegiu els cigrons i el brou de peix, i deixeu que faci xup xup uns deu minuts. Finalment, afegiu les gambes senceres i el julivert picadet. I, en pocs minuts, ja estarà llest! Recorda deixar que reposi tot durant un parell de minuts abans de servir al plat. Que vagi de gust!

 

Els millors plats típics de la cuina catalana a Can Carola

Els millors plats típics de la cuina catalana a Can Carola

by Restaurant Can Carola | abr. 17, 2021 | Cuina tradicional catalana

Vols conèixer quins són els plats típics de la cuina catalana? Continua llegint!

Plats típics de la cuina catalana en Can Carola

A Can Carola ens agrada mantenir els bons costums i, per això, elaborem els plats típics de la gastronomia catalana en el nostre restaurant.

Callos a la catalana

Els callos, és un dels plats més típics de la cuina catalana. Ens apassionen! La recepta de cap i pota, o budell a la catalana, és molt antiga, com diem els catalans “Budell,” ja que és amb això mateix amb el que s’elabora aquest plat, popularment conegut com a ‘Callos’. Es cuinen amb els budells de la vedella, o també amb les de xai, que són molt més fines.

Peus de porc

Els peus de porc és un dels plats més exquisits de la cuina catalana, amb una llarga tradició en el nostre restaurant. És un plat que agrada en totes les seves formes, a la brasa, gratinats, estofats amb salsa o al forn… però en Restaurant Can Carola els cuinem mantenint la recepta de tota la vida, tal com es feien els nostres avantpassats, i us assegurem que estan per a xuclar-se els dits!

Escalivada

L’escalivada es prepara amb hortalisses mediterrànies, albergínia, pebrot vermell o ceba, a la brasa o al forn, servides en tires fredes i amanides amb oli d’oliva. Aquest és un plat que serveix d’entrant, o sobre una torrada de pa amb tomàquet, i que se serveix en molts dels restaurants de cuina catalana a Girona.

Caragols a llauna

Els caragols a la llauna són una especialitat culinària típica de la gastronomia catalana. El plat s’elabora amb caragols de terra, que es cuinen en una safata de llauna gran i que s’acompanyen amb una salsa casolana.

Plat de calamars, carxofes i mandonguilles

Plat de calamars, carxofes i mandonguilles, un plat de mar i muntanya que segur us agradarà. La senzillesa de la seva elaboració converteix a aquest platet en una combinació molt casolana, típica de la cuina tradicional catalana. La mandonguilla és habitual a Catalunya, gairebé sempre acompanyada amb salsa però també amb altres productes molt agraïts com la sépia o les carxofes, obtenint així una de les elaboracions més gustoses i peculiars de la nostra cuina.

 

Temps d’espàrrecs! Ous remenats amb espàrrecs de marge

Temps d’espàrrecs! Ous remenats amb espàrrecs de marge

by Restaurant Can Carola | març 17, 2021 | Cuina de temporada, Cuina tradicional catalana

La temporada d’espàrrecs de marge verds, s’estén des de març fins a maig, tot i que també hi ha varietats que s’estenen fins al juny per degustar-los de mil maneres: en amanides, en cremes, amb ous, arrebossats, etc. És una de les meravelles gastronòmiques de la cuina catalana en primavera!

Els espàrrecs de marge són altament saludables per a la nostra dieta, ja que contenen un 94% d’aigua i són una bona opció per alliberar toxines. Contenen vitamines A, C i E, a més de calci, ferro i magnesi. És una de les verdures més saboroses i senzilles de preparar, sigui al vapor o a la planxa, combinats amb carn o remenats amb altres ingredients.

 

On es cultiven els espàrrecs de marge?

 

L’esparreguera borda o silvestre creix en zones assolellades, però també podem trobar-la en zones ombrívoles i fresques. És una espècie de planta, típica de la Mediterrània, amb un creixement molt ràpid. Generalment, brollen a la primavera, després d’un període de pluges seguides de temperatures càlides. L’espàrrec de marge, és el brot tendre comestible de la planta.

El contingut de l’espàrrec blader és molt baix en sal, i les seves propietats diürètiques són conegudes per incloure en dietes d’aprimament. A més, és un dels millors antioxidants naturals per al nostre organisme.

 

Remenat d’espàrrecs de marge

 

Gràcies al seu gran sabor són ideals per fer remenats i truites. Si vols preparar un remenat d’espàrrecs, és molt senzill. L’important és disposar d’una matèria primera.

Ingredients

  • 1 manat d’espàrrecs de marge frescos
  • 3 ous
  • 30 ml de llet
  • Oli d’oliva
  • Sal

 
Renta bé els espàrrecs i eixuga’ls amb paper de cuina. Si són gruixuts talla i retira la part de la tija més dura, i talla la resta a trossos. Bat els ous i afegeix la llet. A continuació, afegeix els espàrrecs en una paella i salteja durant uns minuts fins que quedin daurats. Afegeix els ous i remena tot sense parar evitant que s’enganxi a la paella. Afegeix una mica de sal i retira-ho de la paella quan tot estigui quallat i sense líquid.

 

Esmorzar de forquilla a Can Carola

Esmorzar de forquilla a Can Carola

by Restaurant Can Carola | gen. 25, 2021 | Cuina tradicional catalana

L’esmorzar és l’àpat més important del dia, encara que no ho tinguem gaire en compte amb les presses del matí o perquè no hi estem acostumats! Però començar el dia amb energia no té preu, i això ja ens ho deien les mares en més d’una ocasió ; )

A Restaurant Can Carola reivindiquem mantenir els bons costums amb un autèntic esmorzar de forquilla, per començar el dia amb energia i afrontar la jornada amb millors calories.

L’esmorzar de forquilla sol ser un esmorzar contundent calòricament. Per això sol lluir molt més a l’hivern, però també és costum prendre’l de bon matí abans de fer una llarga excursió. Tradicionalment, se sol prendre acompanyat d’un bon porró de vi o cervesa.

 

Esmorzar de forquilla, l’àpat més complet del dia

 

Així doncs, per no prendre els bons costums, pots començar amb un plat d’embotits de la casa i continuar amb altres opcions per gaudir d’un esmorzar amb forquilla com cal:

  • Embotits de la casa (de Setcases) i amanida.
  • Botifarra a la brasa amb mongetes seques.
  • Peus de porc gratinats amb barreja de bolets.
  • Galtes de porc rostides amb bolets.
  • Cap i pota amb tripa ‘Callos‘.

 

Sempre pots acompanyar qualsevol d’aquests plats amb una torrada de pa de pagès amb tomàquet!

Recorda que, des del passat 21 de desembre, obrim cada dia a dos quarts de 8 per oferir-vos esmorzars de forquilla! De dilluns a divendres fem un menú variat, econòmic i amb productes de qualitat. A més, oferim una àmplia carta de plats de cuina tradicional catalana i de temporada en un ambient tranquil i acollidor.

També et volem recordar que a Restaurant Can Carola comptem amb totes les mesures generals de seguretat, prevenció i higiene perquè facis els teus àpats amb total tranquil·litat amb:

  • Taules reubicades, tant a l’interior del restaurant com a les terrasses, per a respectar les distancia i atendre els clients amb seguretat.
  • Col·locació de gels hidroalcohòlics a l’entrada del restaurant i realització de desinfeccions periòdiques dels elements i sales del restaurant.
  • Control de l’aforament quan sigui necessari.

 

Menú de Sant Esteve 2020

Menú de Sant Esteve 2020

by Restaurant Can Carola | des. 16, 2020 | Cuina tradicional catalana

Aquest any tant especial a Restaurant Can Carola hem pensat fer el Menú de Sant Esteve perquè el pugueu gaudir com a casa, en companyia i tot l’amor dels que estimeu. I per a que no tingueu que cuinar aquests dies, també disposem de plats per emportar. Bones Festes!

Les millors postres casolanes de Can Carola

Les millors postres casolanes de Can Carola

by Restaurant Can Carola | ag. 12, 2020 | Cuina tradicional catalana, Receptes de cuina tradicional catalana

A Restaurant Can Carola treballem cada dia per a portar-vos les millors postres casolanes preparades amb molta il·lusió! Com deia Josep Pla, “la cuina és el paisatge posat a la cassola”. I, certament, les postres és un d’aquells plaers que més gaudim a la taula!

 

Postres casolanes de la cuina catalana

 

Les receptes de postres catalanes són símbol de tradició i modernitat però, sobretot, de l’experiència i coneixement transmès de generació en generació. Les postres que us presentem avui ens porten acompanyant tota la vida. Si vols venir a provar-les, t’esperem a Can Carola! Estan d’allò més bones!

 

Mel i Mató

Una de les postres més saludables de la nostra cuina és la Mel i Mató. El secret més ben guardat d’aquesta postra, és disposar d’un bon mató i una bona mel. Si voleu preparar una mel i mató a casa podeu triar les marques que més us agradin.

La preparació és ben senzilla. Escull un mató, sigui de formatge de cabra o d’ovella, i talla’l a llesques repartides en plats individuals. A continuació, afegeix la mel per sobre. Per decorar, pots afegir unes quantes nous.

 

Crema catalana

La crema catalana és una de les postres més típiques de Catalunya. Es menja durant tot l’any, però que es consumeix especialment el dia de Sant Josep. És molt fàcil de fer a casa. Els ingredients són molt comuns i fàcils de trobar.

Per elaborar la crema necessitareu 1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 200 g de sucre, 40 g de midó de farina, pell de llimona i canyella en rama. Primer es posa a bullir 2/3 parts de la llet afegint un tros de la pell de llimona i un canonet de canyella. En un bol a part barregem els rovells dels ous i 1/3 part de la llet, el sucre i el midó. Després ho posem tot a la cassola quan la llet estigui molt calenta fins que comenci a espessir.

Quan ja la tingueu ben cuita podeu servir la crema en cassoletes de fang individuals.

 

Mató amb poma

Les postres de mató amb poma, és una de les postres més llamineres de la cuina catalana. Per fer-la a casa, escolliu el mató que més us agradi. La preparació de les pomes és ben senzilla. Peleu 2 pomes i talleu-les a daus. Les poseu a coure amb sucre i canyella a foc lent. Quan el sucre estigui desfet, la deixeu confitar a foc ben fluix durant 30 minuts. En acabar, acompanyeu uns talls de mató amb la poma per sobre. És una combinació deliciosa!

 

« Older Entries
Next Entries »

Facebook

Facebook

Categories

  • Cuina de temporada
  • Cuina tradicional catalana
  • Postres tradicionals catalans
  • Productes de temporada
  • Receptes de cuina tradicional catalana

Articles

  • Menú del Calçot a Can Carola
  • Menú diari i per a grups
  • Graellada de carns a la brasa
  • Cuina casolana en un ambient acollidor
  • Calamars a la planxa amb all i julivert

Restaurant Can Carola

Cuina tradicional catalana



CONTACTE

Telèfon

+34 972 67 35 08

+34 636 143 744

cancarola2009@gmail.com

  • Follow
  • Follow


ON SOM

Carrer Castelló, 66 17485 Vila-Sacra GIRONA
Obre Google Maps


HORARI

De Dilluns a Diumenge

  • de 08:00 a 18:00 h

 
Dimecres descans setmanal
(excepte festius)

© 2024 Restaurant Can Carola | Avís Legal | Política de Privadesa | Política de Cookies
Gestiona la teva privacitat
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.
Funcional Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
Veure preferències
{title} {title} {title}