Vols conèixer quins són els plats típics de la cuina catalana? Continua llegint!
Plats típics de la cuina catalana en Can Carola
A Can Carola ens agrada mantenir els bons costums i, per això, elaborem els plats típics de la gastronomia catalana en el nostre restaurant.
Callos a la catalana
Els callos, és un dels plats més típics de la cuina catalana. Ens apassionen! La recepta de cap i pota, o budell a la catalana, és molt antiga, com diem els catalans “Budell,” ja que és amb això mateix amb el que s’elabora aquest plat, popularment conegut com a ‘Callos’. Es cuinen amb els budells de la vedella, o també amb les de xai, que són molt més fines.
Peus de porc
Els peus de porc és un dels plats més exquisits de la cuina catalana, amb una llarga tradició en el nostre restaurant. És un plat que agrada en totes les seves formes, a la brasa, gratinats, estofats amb salsa o al forn… però en Restaurant Can Carola els cuinem mantenint la recepta de tota la vida, tal com es feien els nostres avantpassats, i us assegurem que estan per a xuclar-se els dits!
Escalivada
L’escalivada es prepara amb hortalisses mediterrànies, albergínia, pebrot vermell o ceba, a la brasa o al forn, servides en tires fredes i amanides amb oli d’oliva. Aquest és un plat que serveix d’entrant, o sobre una torrada de pa amb tomàquet, i que se serveix en molts dels restaurants de cuina catalana a Girona.
Caragols a llauna
Els caragols a la llauna són una especialitat culinària típica de la gastronomia catalana. El plat s’elabora amb caragols de terra, que es cuinen en una safata de llauna gran i que s’acompanyen amb una salsa casolana.
Plat de calamars, carxofes i mandonguilles
Plat de calamars, carxofes i mandonguilles, un plat de mar i muntanya que segur us agradarà. La senzillesa de la seva elaboració converteix a aquest platet en una combinació molt casolana, típica de la cuina tradicional catalana. La mandonguilla és habitual a Catalunya, gairebé sempre acompanyada amb salsa però també amb altres productes molt agraïts com la sépia o les carxofes, obtenint així una de les elaboracions més gustoses i peculiars de la nostra cuina.